Mainos

FK: Maksukorttien turvallisuus tuskin vaarassa tietomurron takia

Finanssialan Keskusliitosta arvioidaan, että suomalaisten maksukorttien käyttäjien tietoturva ei ole vaarassa tuoreen sim-tietomurron takia.

Verkkojulkaisu Intercept uutisoi torstaina, että Yhdysvaltain ja Britannian viranomaiset ovat murtautuneet maailman suurimman sim-korttivalmistajan Gemalton tietoverkkoon.  

-Jos tällaisia haavoittuvuuksia olisi haluttu (maksukorttijärjestelmissä) hyödyntää, finanssilaitosten järjestelmät olisivat kyllä havainneet mahdolliset väärinkäytökset. Ainakaan rahaa ei ole suomalaisilta tileiltä hävinnyt, sen suhteen en olisi huolissani, sanoo Finanssialan keskusliiton johtava asiantuntija Mika Linna.  

Linna sanoo, että vaikka Gemalto valmistaa sekä sim-kortteja että maksukortteja, niissä tuskin käytetään täysin identtisiä salausavaimia tai teknisiä ratkaisuja.  

Tietomurtoa Suomessa selvittävä Kyberturvallisuuskeskus on samoilla linjoilla. Tilannekeskuksen päällikkö Antti Kiuru kertoo, että lauantaina tietomurtotapauksesta ei ollut selvinnyt uutta päivitettävää perjantain tietoihin.  

-Salausavainta käytetään siihen, että sim-kortit tunnistuisivat matkapuhelinoperaattorin verkkoon. Luottokorttien tapauksessa tällaista ei ymmärtääkseni ole, Kiuru sanoo. 

Varotoimiin ei ole ryhdytty

Finannssialan keskusliiton Mika Linnan mukaan tietomurtouutiset eivät ole saaneet liitossa aikaan erityisiä varotoimia.  

-Kyberturvallisuuskeskus ja operaattorit ovat toistaiseksi asian ensisijaisia selvittäjiä. Niiden työn valmistuttua katsomme, onko asialla välittömiä vaikutuksia finanssipalveluihin. Toki pankitkin tykönään seuraavat tilanteen kehittymistä tarkalla silmällä.  

Gemalton sim-kortteja on käytössä kaikilla suomalaisilla kännykkäoperaattoreilla.  
  
Interceptin mukaan monikansallisen yrityksen Vantaan-yksikkö on ollut yksi hakkeroinnin kohteista. 

Vantaalla Gemalto on erikoistunut erittäin korkean turvatason sirullisten ja visuaalisten ID-tuotteiden sekä -sovellusten kehittämiseen ja valmistamiseen. Näitä tuotteita ovat esimerkiksi passit, henkilökortit, ajokortit ja terveydenhuollon kortit. 

Vantaalla valmistetaan myös lähes kaikki ne ID-tuotteet, joita konserni myy eri maiden kansallisiin viranomaishankkeisiin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.