Mainos

Fitnessbloggari muistuttaa: Hoikka ei ole yhtä kuin hyväkuntoinen

Personal trainerin mukaan vaa'alle nouseminen voi aiheuttaa monelle pettymyksen tunnetta, vaikka todellisuudessa olisi syytä riemuun. 

Personal trainerina työskentelevä Aino Papinniemi kirjoittaa blogissaan yleisestä harhaluulosta, joka liikkumisen ja ulkonäön välillä vallitsee. Naisen mukaan hyväkuntoinen ja laiha tarkoittavat yllättävän monelle edelleen samaa asiaa, jolloin omaa kehitystä keskitytään seuraamaan täysin väärin mittarein.

Vaaka ei kerro kaikkea – se on vain yksi mittari 

Papinniemi kertoo vaa'an numeroiden seuraamiseen liittyvän paljon tunteita, toivoa ja odotuksia, ja hän kertookin nähneensä niin kyynelehtiviä silmäkulmia kuin epätoivoisia katseita punnituksen jälkeen.

– Unohdetaan mitä ollaan tekemässä ja miksi. Muistetaan vain oma mielikuva ihannelukemasta vaa’an ruudulla, nainen kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaa'an lukema ei kuitenkaan kerro mitään rasvaprosentista, lihasten määrästä, aerobisesta kunnosta, liikkuvuudesta, ryhdistä, nesteiden määrästä tai siitä, mitä sinä ajattelet ja mikä on juuri sinulle tärkeää. Se ei kerro siitä mihin kykenit ennen ja mihin kykenit nyt. 

Myös vaatekoko on naisen mukaan toinen huono mittari kunnolle. Sekään ei kerro mitään lihaskunnosta tai aerobisesta jaksamisesta, sillä pieni vaatekoko ei ole yhtä kuin terve ja hyväkuntoinen ihminen.

– Paino tai koko ei ole suoraan syy treenata tai olla treenaamatta. Ihmisyys puolestaan on syy huolehtia omasta terveydestään - olit sitten tällä hetkellä minkä kokoinen tahansa, Papinniemi muistuttaa.

***

5:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.