Mainos

Fiskarsin tulos jää viimevuotisesta

Fiskars Consumer Products, Inc.:n yhdeksän kuukauden liikevaihto oli 586 milj. euroa, joka on 8 % edellisvuotista pienempi (640). Taloudellinen epävarmuus on vaikuttanut myös kuluttajatuotteiden kysyntään, ja Fiskarsin tuotteiden myynti laski Yhdysvalloissa 11 % viime vuodesta.

Kysynnän laskua tapahtui useimmissa tuoteryhmissä, selvimmin kuitenkin kukkaruukkujen myynnissä. Pohjoismaissa liikevaihto oli edellisen vuoden tasolla, ja Keski-Euroopassa myynti kasvoi yritysostojen ansiosta. Kuluttajatuotteiden tulosta rasittavat 30 milj. euron suuruiset, pääosin varastoihin liittyvät alaskirjaukset ja liiketoiminnan uudelleenjärjestelykulut.

Varastojen alaskirjaukset kohdistuvat lähinnä USA:n kukkaruukku- ja aurinkokatosliiketoimintoihin, joiden näkymät ovat odotettua heikommat. Liiketoimintojen uudelleenjärjestelyillä pyritään toiminnan tehostamiseen tuotantoyksikköjä yhdistämällä ja sopeuttamalla henkilöstön määrä markkinatilanteeseen.

Kertaluontoisten kustannusten seurauksena kuluttajatuotteiden yhdeksän kuukauden liikevoitto jäi 9,4 milj. euroon (41,0). Puutarhakalusteiden toiminnan tulos oli viimevuotista selvästi parempi. Puutarhatyökalujen ja kastelulaitteiden tulos oli edellisvuoden tyydyttävällä tasolla, mutta kukkaruukkutoiminnan tappiollinen tulos veti USA:n puutarharyhmän tuloksen tappiolliseksi.

Koti-, toimisto- ja askartelutuotteiden tulos oli hyvä kuten edellisenäkin vuotena. Euroopan yksiköiden tuloskertymä oli viimevuotista parempi. Kustannusleikkausten vaikutus heijastui jo kolmannen vuosineljänneksen tuloksessa, kun pienemmällä liikevaihdolla saatiin viimevuotista parempi tulos.

Inhan Tehtaiden liikevaihto oli sama kuin edellisenä vuonna eli 17,9 milj. euroa (18,0). Veneiden myynti jäi kotimaassa ja Ruotsissa hieman viimevuotista pienemmäksi. Saranoiden kysyntä on kotimaassa laskenut viime vuodesta, sen sijaan vienti on kasvanut selvästi. Inhan Tehtaiden liikevoitto oli 2,6 milj. euroa (3,0).

Pitkäaikaisten sijoitusten 50,3 milj. euron tuotto (42,6) muodostui pääosin Wärtsilän maksamista osingoista ja Sanitec Oyj Abp:n osakkeiden luovutusvoitosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.