Mainos

Fiskars purki osakassopimuksensa

Pörssiyhtiö Fiskarsin pääomistajat ovat luopuneet keskinäisestä osakassopimuksesta, joka on turvannut yhtiön omistuksen pysymisen samoissa käsissä.

Kuluttajatuotteita valmistavan Fiskarsin suurimmat omistajat Ehrnroothien suvun piiristä ovat luopuneet keskinäisestä osakassopimuksesta. Vuonna 1992 tehdyn sopimuksen mukaan mm. omia osakkeita olisi myytävä ensisijaisesti sopimuksessa mukana oleville.

Omistajina Fiskarsissa on paitsi yksittäisiä henkilöitä myös suvun hallussa olevia sijoitusyhtiöitä. Sopimuksessa ovat mukana olleet yhtiön hallituksen puheenjohtaja Göran J. Ehrnrooth, Robert G. Ehrnrooth, Elsa Fromond, Olof Bruncrona, Margit Fredell, Gustaf Gripenberg, Margaretha Gripenberg, Marianne Gripenberg, Gunvor Hartwall, Peter Hartwall, Albertina von Julin-Åberg, Mariana von Limburg-Stirum, Thomas Tallberg, Anna Therman ja Sophie Wrede.

Fiskarsin toimitusjohtajan Heikki Allosen mukaan osakesopimuksen lakkauttaminen osoittaa vain, että paperi oli aikansa elänyt.

-Nyt puhutaan jo iäkkäämmistä yksityishenkilöistä ja suku on kuitenkin laajentunut edelleen siitä, kun sopimus tehtiin joulukuussa 1992, Allonen arvioi STT:lle.

Allonen on ollut Fiskarsin johdossa puolitoista vuotta.

-Sopimus ei ole tullut tänä aikana kertaakaan esille, se on ollut lähinnä passiivisessa tilassa. Vuosittain sitä on aina näytetty vuosikertomuksessa.

Hallituksen puheenjohtajaa Göran J. Ehrnroothia ei ulkomaan matkan vuoksi tavoitettu kommentoimaan sopimuksen purkamista. Fiskarsin vuosikertomuksesta selviää, että sopimukseen kuuluvilla tahoilla oli viime vuoden lopussa 47,4 prosenttia kaikista osakkeista ja 56,7 prosenttia äänivallasta.

Fiskars julkisti tänään pörssitiedotteen, jonka mukaan osakassopimus lakkaa olemasta voimassa tästedes. Fiskars esitti eilen julkaistussa osavuosikatsauksessaan lisäosinkoja ja rahastoantia. Lisäksi liikkeelle lasketaan osakkeenomistajille tarkoitettu vähintään 30 miljoonan euron pääomalaina.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 11.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.