Mainos

Fiskars paransi tulostaan

Fiskars on parantanut tulostaan alkuvuoden aikana ja myös liikevaihto on huimassa nousussa.

Fiskars

Fiskarsin liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 229 miljoonaan euroon eli yli 1,3 miljardiin markkaan. Parannusta viime vuodesta oli 42 prosenttia. Kasvu johtui suurilta osin viimevuotisista yritysostoista. Markkina-alueista suurin 161 miljoonan euron liikevaihdolla oli Pohjois-Amerikka. Kasvua siellä oli peräti 57 prosenttia. Liikevaihto kasvoi muillakin markkina-alueilla.

Fiskars-konsernin alkuvuoden tulos rahoituserien jälkeen oli 53 miljoonaa euroa eli 315 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 19 miljoonaa euroa. Lukua nostivat pitkäaikaisista sijoituksista saadut 39 miljoonan euron tulot. Konsernin osakekohtainen tulos oli 0,65 euroa.

Kuluttajatuotteiden (Fiskars Consumer Products) tulosta rasittivat puutarhatuotteiden raaka-ainekustannusten nousu sekä rationalisointiohjelmien kulut.

Fiskars odottaa kasvun jatkuvan nopeana myös toisella vuosineljänneksellä. Koko vuoden näkymät ovat yritysostojen sekä tehostamistointen ansiosta viimevuotista paremmat. Tulos ei kuitenkaan kasva liikevaihdon kanssa samassa suhteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.