Mainos

Fischler: Vakavien vaikeuksien tuki vain täydentävä tukimuoto

EU:n maatalouskomissaari Franz Fischler painottaa, että Etelä-Suomen ns. vakavien vaikeuksien tuki on täydentävä tukimuoto, jota käytetään vasta sitten kun käy ilmi, etteivät muut tukiohjelmat riitä ongelmien ratkaisemiseen.

Fischler ja maatalousministeri Kalevi Hemilä keskustelivat Suomen kansallisen maataloustuen jatkosta Tampereella epävirallisen maatalouskokouksen yhteydessä.

-Ensin pitää katsoa mitä Suomen ympäristö- ja rakenneohjelmat ja luonnonhaittakorvaukset sisältävät. Nämä ohjelmat Suomen on itse kehitettävä, ja kun ne ovat tiedossa, sen jälkeen voimme katsoa mitä muuta tarvitaan 141-tuen eli vakavien vaikeuksien tuen puitteissa, Fischler sanoi tänään Orivedellä maatilavierailun yhteydessä.

Hemilä myönsi, että komission juristeilla on tiukka kanta. Heidän mielestään 141-artikla on vain tänä vuonna päättyvän siirtymäkauden väliaikainen tukijärjestely. Komission juristien mukaan artiklan alla voidaan myöntää vain rakennepoliittisia tukia.

-Tätä Suomi ei voi hyväksyä, Hemilä korosti. Maatalousministeriön edustajat neuvottelevat komission kanssa katkolla olevasta Etelä-Suomen vakavien vaikeuksien tuesta tällä viikolla. Suomi antaa Agenda 2000 -ohjelman maaseutua koskevat esitykset niin ikään tällä viikolla komissiolle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.