Fischler kehuu maatalousuudistusta

EU:n maatalouskomissaari Franz Fischler korosti maatalousministerikokouksen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa torstaina, että vaikka Agenda-ratkaisu ei ollut niin kunnianhimoinen kuin alunperin aiottiin, se on kuitenkin suurin maatalousuudistus koko EU:n 40-vuotisen historian aikana.

-Koskaan ennen ei mukana ole ollut näin monta tuotannonalaa ja näin suuria sektorikohtaisia muutoksia. Samalla EU:n maatalouspolitiikkaan luotiin uusi, nimenomaan maaseudun kehittämiseen keskittyvä pilari, Fischler perusteli.

Fischlerin mukaan ratkaisulla saavutetaan myös asetetut taloudelliset tavoitteet, sillä EU:n maataloudesta tulee nyt aikaisempaa kilpailukykyisempi maailmanmarkkinoilla. Ratkaisulla pyritään myös toteuttamaan eurooppalaista, perheviljelmiin perustuvaa maataloustuotannon mallia.

-Se perustuu tuotteiden turvallisuuteen, laatuun, ympäristönsuojeluun ja korkeatasoisen maaseudun ylläpitämiseen, Fischler sanoi. Fischlerin mielestä maatalousministerit osoittivat suurta poliittista rohkeutta päätöstä tehdessään.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat