Mainos

Fischler kehuu maatalousuudistusta

EU:n maatalouskomissaari Franz Fischler korosti maatalousministerikokouksen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa torstaina, että vaikka Agenda-ratkaisu ei ollut niin kunnianhimoinen kuin alunperin aiottiin, se on kuitenkin suurin maatalousuudistus koko EU:n 40-vuotisen historian aikana.

-Koskaan ennen ei mukana ole ollut näin monta tuotannonalaa ja näin suuria sektorikohtaisia muutoksia. Samalla EU:n maatalouspolitiikkaan luotiin uusi, nimenomaan maaseudun kehittämiseen keskittyvä pilari, Fischler perusteli.

Fischlerin mukaan ratkaisulla saavutetaan myös asetetut taloudelliset tavoitteet, sillä EU:n maataloudesta tulee nyt aikaisempaa kilpailukykyisempi maailmanmarkkinoilla. Ratkaisulla pyritään myös toteuttamaan eurooppalaista, perheviljelmiin perustuvaa maataloustuotannon mallia.

-Se perustuu tuotteiden turvallisuuteen, laatuun, ympäristönsuojeluun ja korkeatasoisen maaseudun ylläpitämiseen, Fischler sanoi. Fischlerin mielestä maatalousministerit osoittivat suurta poliittista rohkeutta päätöstä tehdessään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.