Mainos

Fischer: Laajentumispäivä voidaan asettaa tänä vuonna

Saksan ulkoministeri Joschka Fischer kiisti eilen, että maan uusi hallitus olisi edeltäjäänsä haluttomampi edistämään EU:n laajentumista. Hänen mukaansa laajentumisen päivämäärä voidaan asettaa jo tänä vuonna.

Fischer tähdensi kuitenkin, että EU:n on hoidettava omat rahoitusongelmansa ennen kuin laajentuminen voidaan toteuttaa. Saksasta tuli EU:n puheenjohtajamaa vuodenvaihteessa.

Hänen mukaansa "laajentumiselle tärkeää on, että pääsemme sopuun Agenda 2000:sta". Agenda 2000 -ohjelma on suunnitelma unionin rahoituksen ja instituutioiden uudistamiseksi. Hakijamaat ovat viime kuukausina tulleet yhä ärtyneimmiksi, koska EU ei ole suostunut antamaan tarkkaa päivää, jolloin ehdokkaat otettaisiin jäseniksi.

Fischer kuvasi päivämääristä käytävää keskustelua "abstraktiksi", mutta myönsi, että se voi tulla konkreettisemmaksi heti, kun sopimus unionin sisäisestä uudistamisesta on tehty.
-Siitä voi tulla tarkoituksenmukaisempaa, kun laajentumishanke on saavuttanut tietyn asteen. Ehkäpä tämän vuoden lopulla tai ensi vuonna voimme asettaa realistisen päivämäärän päästä sopimukseen, hän sanoi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.