Mainos

Fischer kuuntelee eurooppalaisia kiinnostuksella

Citicorpin varapääjohtajan mukaan uusi talouskasvu lähtee Yhdysvalloista. Stanley Fischer uskoo talouden olevan sijoitusmarkkinoilla.

Uusi talouskasvu lähtee Yhdysvalloista, vaikka Eurooppa tekisi mitä hyvänsä. Näin tapahtuu, mikäli markkinoiden sijoitus- ja investointijohtajan Citicorpin varapääjohtajaa Stanley Fischeriä on uskominen.

-Olen Suomessa tällä hetkellä kuuntelemassa, miksi Euroopassa ei ole talouskasvua ja miten mannerten välisiä suhteita pitäisi korjata. -En kuitenkaan usko, että kaupan epätasapainosta on tällä hetkellä muuta surua kuin se, tuodaanko meille tarpeeksi ranskalaisia viinejä ja mitä kulutustavaroita viemme taas toiselle puolelle. Muuten kauppa pelaa kyllä.

Talous on sijoitusmarkkinoilla nousussa, uskoo Fischer. Hän lisää silti, että täytyy olla kärsivällinen. WTO:n neuvotteluissa saattaa syntyä isoja ongelmia erityisesti maataloudessa. Molemmin puolin Atlanttia on omat ongelmansa siinä suhteessa, mitä ollaan luvattu kehitysmaille, sanoo Fischer. -Meidän täytyy katsoa kaupankäynnin päätyttyä, miten he ovat sitoutuneet kehitysmaitten kehittämiseen.

Fischer ei usko mihinkään pitkäaikaisiin kauppasotiin Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä, vaikka siihen on olemassa kaikki elementit mm. terästullien suojien ja geenimuunneltujen elintarvikkeiden vuoksi. Hän arvelee sovun syntyvän loppujen lopuksi, koska yhteisiä intressejä on niin paljon.

Fischer piti Helsingissä lehdistötilaisuuden, koska häntä pidetään vahvana ehdokkaana seuraavaksi Yhdysvaltain keskuspankin johtajaksi, kun Alan Greenspan jää eläkkeelle lähitulevaisuudessa. Sen vuoksi hänen tiedotustilaisuutensa maailman johtajamiesten kokoukseen oli hyvin buukattu.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 03.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.