Mainos

Firefox-nettiselaimelle heti suursuosio

Uutta ja kehuttua Firefox-internetselainta ladattiin yli kaksi miljoonaa kertaa sen julkistamista seuranneen vuorokauden aikana.

Firefoxia kohtaan tunnettu kiinnostus on suurta, sillä selaimen ennakkoversio ladattiin lokakuussa kahdeksan miljoonaa kertaa ja nyt julkistuksen jälkeen latauksia kertyi vuorokaudessa yli miljoona selaimen virallisilta kotisivuilta ja lisäksi vastaava määrä download.com-sivustolta. Lisäksi on mahdotonta arvioida, miten paljon se on levinnyt netissä muita reittejä pitkin.

Firefox-selainta pidetään Microsoftin Internet Explorerin ylivallan vakavimpana haastajana selainmarkkinoilla. Ilmaista Firefoxia pidetään nopeampana ja turvallisempana kuin Internet Exploreria, joka on hallinnut selainmarkkinoita jo vuosien ajan noin 90 prosentin käyttöosuudellaan.

Firefoxin takana on voittoa tavoittelematon Mozilla-säätiö, joka haluaa tukea valinnanvapautta ja luovuutta internetissä. Firefox perustuu avoimeen lähdekoodiin, joten sen kehittelyyn ovat voineet osallistua kaikki kiinnostuneet alan asiantuntijat. Mozilla-säätiön puheenjohtaja Mitchell Baker kiittelikin Firefoxin julkaisun yhteydessä niitä satoja vapaaehtoisia eri puolilta maailmaa, jotka ovat osallistuneet selaimen kehittelyyn.

Säätiön tavoitteena on saavuttaa vuoden loppuun mennessä kymmenen prosentin markkinaosuus selainmarkkinoilla. Ennen Internet Explorerin valtakautta selainmarkkinoita hallitsi Netscape, joka on tukenut viime vuonna perustetun Mozilla-säätiön toimintaa. Firefox sopii yhteen Microsoftin Windowsin, Applen Macintoshin sekä Linux-käyttöjärjestelmän kanssa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.