Mainos

Fino lupasi tiivistää keskusteluja sissien kanssa

Albanian pääministeri Bashkim Fino ja korkeat eurooppalaiset diplomaatit sopivat tänään, että Albanian hallitus tiivistää vuoropuheluaan maan eteläosassa vallassa olevien sissien kanssa.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustaja Franz Vranitzky neuvotteli Finon kanssa Ateenassa. Fino sanoi neuvottelujen jälkeen olevansa sitoutunut palauttamaan "rauhan ja järjestyksen maahan".

Sissit syyttävät presidentti Sali Berishaa hämärien sijoitusyhtiöiden romahtamisesta, minkä vuoksi useat ihmiset menettivät kaikki säästönsä.

Albania ja Italia kiirehtivät joukkojen lähettämistä

Italia ja Albania ovat päässeet yksimielisyyteen monikansallisten joukkojen pikaisesta lähettämisestä Albaniaan. Albaniassa tavanneet Italian ja Albanian pääministerit pyrkivät yhteisellä näkemyksellä parantamaan maiden välejä. Maiden välit kiristyivät albanialaisten syytettyä Italiaa viimeviikkoisesta albanialaisen pakolaisveneen upottamisesta.

Italian pääministeri Romano Prodi matkusti eilen kapinallisten hallitsemaan Gjirokasterin kaupunkiin keskustellakseen albanialaisen virkaveljensä Bashkim Finon kanssa.

Fino vahvisti toimittajille, että avustusjoukot halutaan maahan välittömästi. Italian puolustusministeri Beniamino Andreatta sanoi myöhemmin eilen, että Italian johtamat 5 000 miehen monikansalliset joukot voitaisiin lähettää ennen huhtikuun 12. päivää. Italian joukot on tarkoitus sijoittaa turvaamaan ainakin liikenneyhteyksiä ja avustustarvikevarastoja.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj:n välittäjä Franz Vranitzkyn mukaan YK on antanut operaatiolle kolmen kuukauden määräajan, jolloin joukkojen on oltava perillä 10-14 päivän kuluessa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.