Mainos

Finnyards sai suurtilauksen Borelta

Oy Rettig Ab Bore tilaa Aker Finnyardsilta kaksi ro-ro-alusta. Tilaus on arvoltaan noin 500 miljoonaa markkaa, ja sen työllistävä vaikutus on 1000 henkilötyövuotta. Sopimukseen liittyy kahden laivan optio.

Alusten kapasiteetti on 2600 kaistametriä ja 11 000 dw-tonnia. Bore on tehnyt alusten vuokraamisesta sopimuksen britannialaisen North Sea Ferriesin kanssa, joka ottaa alukset käyttöön Pohjanmeren liikenteessä Euroopan mantereen ja Britannian välillä. Laivat alkavat liikennöidä ensi vuoden elokuussa ja joulukuussa. Ne purjehtivat joko Suomen tai Hollannin lipun alla.

Tilauksella on huomattava merkitys Aker Finnayardsin Rauman telakan työllisyydelle ja koko seudun elinkeinoelämälle. Finnyards voitti tiukan tarjouskilpailun. Rettig Boren johtajan Kaj Erikssonin mukaan valintaan vaikuttivat telakan korkea osaaminen, pitkät perinteet, toimitusvarmuus ja laajat kotimaiset työllistämisvaikutukset. Bore on rakennuttanut Raumalla jo kymmenen alusta.

Kilpailuissa oli mukana useita telakoita. Masa Yards ei siihen osallistunut. Aker Finnyardsin toimitusjohtaja Kari Airaksinen luonnehti tilausta telakalle merkittäväksi.
-Saamme tilauskantamme tasolle, joka se on ollut ennen. Olemme olleet alityöllistettyjä. Palkkaamme heti sata uutta hitsaajaa, ja otamme 120 työntekijää oppisopimuskoulutukseen, hän sanoi. Telakan tilauskanta on nyt 1,4 miljardia markkaa. Se käsittää kolme ro-ro-alusta, monitoimimurtajan, ohjusveneen, irtolastilaivan, porakansirakenteen offshore-laivaan ja kansirakenteita tuotantolauttaan. Telakalla on 900 työntekijää ja 250 toimihenkilöä.

Rettig Bore omistaa ennestään kuusi alusta, jotka on aikarahdattu Pohjois-Euroopan liikenteeseen. Uudet laivat ovat sen laivaston suurimmat. Niiden pituus on 180 metriä, leveys 25 metriä, syväys 6 metriä ja nopeus 20 solmua.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.