Mainos

Finnyards ajautumassa vaikeuksiin

Finnyards saattaa menettää ison tilauksen, jonka ruotsalaisen Stenan piti tehdä raumalaistelakan kanssa. Yhtiöillä on esisopimus neljästä 700:lle hengelle tarkoitetusta alumiinilaivasta. Kauppahinnaksi on arvioitu noin miljardia markkaa.

-Stenan huono tulos on suurin uhka tilaukselle. Suoraan sanoen emme kovin paljon laske tämän sopimuksen varaan, myönsi Finnyardsin toimitusjohtaja Kari Airaksinen tänään.

Aiemmin tällä viikolla Airaksinen sanoi, että laivoja päästään tekemään vuodenvaihteessa. Stenan hallitus oli tiettävästi keskiviikkona koolla ja ilmeisesti sieltä on tullut Raumalle huonoja uutisia. Finnyardsin hallituksen on odotettu vielä tällä viikolla ilmoittavan sopimuksen allekirjoittamisesta.

Uusien Stena-kauppojen varaan on laskettu paljon Finnyardsilla. Se on ollut kuukausia yhtiön tärkein projekti. Irtisanomis- ja lomautuskierteessä olleelle yhtiölle sopimuksen peruuntuminen olisi hyvin kohtalokas. Esisopimuksen muuttumista tilaukseksi oli helpottamassa myös se, että projektiin oli tulossa telakkatukea.

Finnyardsilla on nyt tuotannossa Ruotsin ja Tanskan välille tuleva junalautta sekä Stenan tilaamista isoista aluumiinilaivoista viimeinen eli kolmas. Telakalla on myös ehdollinen sopimus Hollming Oy:n kanssa kahdesta kemikaalitankkerista. Noin 300 miljoonan markan arvoisen tilauksen toteutumisen ehtona on päätös telakkatuesta ja valtion myöntämistä takuista.

Toimitusjohtaja Airaksinen huomauttaa, että edes ison Stena-kaupan ja Hollmingin tilauksen toteutuminen eivät toisi täystyöllisyyttä Finnyardsille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.