Mainos

Finnwatch: Virka- ja työasuja teetetään yhä epäselvissä oloissa

Osa verorahoilla hankituista virkapuvuista ja työvaatteista valmistetaan edelleen epäselvissä olosuhteissa. Vain kolmasosa julkisista hankkijoista asettaa vaatehankinnoilleen eettisiä ehtoja, selviää Finnwatchin tuoreesta selvityksestä. Suurin osa hankkijoista ei edelleenkään huomioi tilaamiensa työvaatteiden tuotanto-oloja.

Tilanne on parantunut viiden viime vuoden aikana, sillä aiemmin julkisen sektorin hankkijat eivät olleet asettaneet vaatehankinnoilleen mitään eettisiä kriteereitä.

- Tekstiiliteollisuuden työolot ovat kehitysmaissa usein erittäin huonot, sanoo toiminnanjohtaja Janne Sivonen Finnwatchista.

Valtaosa suomalaisista virkapuvuista tulee Virosta. Selvityksen mukaan ne yritykset, jotka myyvät suomalaisille hankkijoille Aasiassa valmistettuja työvaatteita, olivat laatineet eettiset ohjeet alihankkijoilleen.

Sivosen mukaan todellinen haaste onkin ohjeiden valvonnassa.

- Ulkopuolista valvontaa on aika vähän.

Finnwatchin selvitys ei kata kaikkia Suomessa toimivia suuria julkisia hankkijoita tai työvaatevalmistajia. Valtio ja kunnat ostavat univormuja ja muita työvaatteita kymmenillä miljoonilla euroilla vuodessa.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja