Mainos

Finnvera harkitsee vetäytymistä Botnia-tehtaan rahoituksesta

Vientiluottolaitos Finnveran varatoimitusjohtaja on parhaillaan vierailulla Etelä-Amerikassa. Hän tutkii, kuinka laajaa vastustusta Metsä-Botnian Uruguayn sellutehtaan rakennushanke herättää naapurimaassa Argentiinassa.

Argentiinan voimakas vastustus Metsä-Botnian Uruguayn sellutehdasta kohtaan saattaa johtaa muutoksiin tehtaan rahoituksessa. Kauppalehden mukaan Suomen valtion vientiluottolaitos Finnvera joutuu harkitsemaan uudelleen osuuttaan hankkeessa.

- Hankkeen poliittinen riski on kasvanut. Joudumme harkitsemaan Argentiinan vastustuksen seuraukset meidän kyvyllemme jakaa takuita. Vastustus saattaa tuoda muutoksia koko tehtaan rahoituspakettiin, sanoi Finnveran varatoimitusjohtaja Topi Vesteri Uruguayn pääkaupungissa Montevideossa Kauppalehdelle.

Metsä-Botnian investoinnin kokonaissuuruus on noin miljardi Yhdysvaltain dollaria.

Vesteri on Etelä-Amerikassa ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäen valtuuskunnassa. Vesterin mukaan hän on ottamassa selvää, kuinka todellista ja laajaa hankkeen vastustus tällä hetkellä on.

- Argentiinan asenne on hankala ja kova. Se on edennyt niin korkealle poliittiselle tasolle, että heidän on vaikea perääntyä kasvojaan menettämättä, Vesteri sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.