Mainos

Finnmatkojen lento jumiutui Abu Dhabiin

Finnmatkojen lomalento on jäänyt vuorokaudeksi mottiin Abu Dhabiin Arabiemiraatteihin. Air Finland kertoi illalla, että matkustajat jatkaisivat matkaa huomisaamuna kello 8.30 paikallista aikaa.

Lento lähti Helsingistä eilisiltana Thaimaan Bangkokiin ja teki totuttuun tapaan välilaskun Arabiemiraatteihin. Siellä matkanteko tyssäsi sumuun, eikä kone saanut lähtölupaa.

- Lopulta koko kenttä suljettiin, kertoi Finnmatkojen tuotepäällikkö Peik Martin.

Kun lähtö viivästyi, koneen miehistön työaika tuli täyteen, eikä matka voinut jatkua. Lennolla olleita 200:aa Finnmatkojen asiakasta ryhdyttiin siirtämään lentokentältä hotelleihin.

Suomalaisille järjestyi kaikille hotellipaikka, mutta lennolla olleet muunmaalaiset joutuivat ikävään tilanteeseen, kun heitä ei laskettu läpi rajamuodollisuuksista valtioiden välisten sopimusten takia, kertoi Air Finlandin toimitusjohtaja Mika Helenius.

Parinkymmenen muunmaalaisen joukossa oli ainakin virolaisia. Heidät laskettiin lentokoneesta terminaaliin, mistä osa pääsi siirtymään lentokenttähotelleihin. Osa joutui viettämään yönsä terminaalin suljetuissa lepotiloissa eli niin sanotuissa lounge-tiloissa sohvilla ja nojatuoleissa nukkuen.

Air Finlandin Aasian-matkustajat joutuvat ikävään välikäteen, sillä tämäniltaisen tiedon mukaan yhtiön lentäjät ovat menossa vuorokauden mittaiseen lakkoon huomenna puoliltapäivin. Abu Dhabista lähtevä kone lentää kyllä Bangkokiin, mutta sieltä kone ei ole palaamassa takaisin lakon takia. Paluumatkalaisten pääsy takaisin Suomeen oli vielä tänään illalla epäselvää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.