Mainos

Finnmatkojen hinnoittelu Kuluttajaviraston syynissä

Finnmatkat nostaa matkojen hintoja esimerkiksi, jos matkalla on kova menekki.

Finnmatkojen tapa muutella jo ilmoitettuja valmismatkojen hintoja lomien kysynnän mukaan on joutunut kuluttajaviranomaisten suurennuslasin alle.

Kuluttajavirasto tutkii parhaillaan, voiko Finnmatkat muuttaa jo matkaesitteisiinsä painettuja hintoja. Hintoja esimerkiksi nostetaan, jos matkalla on kova menekki.

Kuluttajavirastoon on tullut useita yhteydenottoja asiakkailta, joiden mukaan esitteiden hinnat eivät ole pitäneet enää paikkaansa siinä vaiheessa, kun matkaa on ostettu, kuluttaja-asiamies Marita Wilska kertoi STT:lle.

Wilskan mukaan kuluttajaviranomaiset lähtevät siitä, että matkaesitteessä mainitut hinta- ja muut tiedot matkasta ovat pääosin valmismatkalain mukaisesti matkanjärjestäjää sitovia. Matkanjärjestäjä voi korottaa hintoja jälkikäteen, mutta tähän pitää olla hyvät perusteet. Syynä voi olla esimerkiksi tietynsuuruinen öljynhinnan korotus.

Kuluttajalainsäädäntö taas määrittelee, ettei markkinointi saa johtaa kuluttajaa harhaan. Asiakkaan on saatava tietää myös se, miksi matkan hinta nousi. Esimerkiksi erään jyväskyläläisasiakkaan tapauksessa hinta oli noussut 60 euroa.

Finnmatkojen tuotepäällikkö: Kuluttajat eivät kärsi kelluvasta hinnoittelusta

Tieto Kuluttajaviraston tutkimuksista saavutti Finnmatkat, kun Keskisuomalainen teki asiasta juttua perjantain lehteen. Finnmatkojen tuotepäällikön Peik Martinin mukaan yritys ei koe, että kuluttajat kärsisivät kelluvasta hinnoittelusta. Hän muistuttaa, että käytäntö hyödyttää asiakasta, joka varaa matkansa ajoissa. Lisäksi yrityksen esitteissä kehotetaan tarkastamaan voimassa oleva hinta varauksen yhteydessä ja ajantasaiset hinnatkin on nähtävillä internetissä.

Yritys on soveltanut niin sanottua kelluvaa hinnoittelua kolmisen vuotta.

Aurinkomatkojen puolella kelluvaa hinnoittelua ei ole harkittu.

-Asiakkaat eivät välttämättä ymmärrä, mistä hinnanmuutoksissa on kysymys. Se saattaa kääntyä yritystä vastaan, toimitusjohtaja Timo Heinonen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.