Mainos

Finnmatkat maksaa matkalaisille korvauksia myöhästymisistä

Finnmatkojen lennot ovat myöhästelleet eilisestä lähtien lentokoneen moottorivian takia. Korvaavia lentokoneita on ollut vaikea saada, sillä meneillään on kuumin lomasesonki.

Finnmatkat maksaa korvauksia seuramatkalaisille, joiden lennot ovat myöhästyneet pahasti viikonloppuna.

- Suomessa lentoaan vuorokauden odottamaan joutuneille korvataan kaksi vuorokautta, puoli vuorokautta odottaneille korvataan yksi vuorokausi. Kohteista tuleville korvataan 10 prosenttia matkan hinnasta, Finnmatkojen toimitusjohtaja Riitta Vermas sanoo.

Finnmatkojen lennot ovat myöhästelleet eilisestä lähtien lentokoneen moottorivian takia. Kreetalla lomailleet palasivat Suomeen viime yönä odotettuaan paluulentoa yli vuorokauden. Suomeen palannut kone lennätti seuramatkalaiset Kyprokselle varhain tänä aamuna. Kyproksen lennon oli alunperin määrä lähteä eilisiltana.

Niin ikään aamuinen Turkin-lento on myöhästynyt. Kone lähtee illalla kello 17.50.

- Olemme saaneet sisaryhtiömme Fritidsresorin koneen Malmöstä hoitamaan näitä lentoja, Finnmatkojen toimitusjohtaja Vermas sanoo.

Helsinki-Vantaalta iltapäivän Barcelonan-lento myöhästyy myös muutaman tunnin. Alkuperäisen aikataulun mukaan kello 17.15 lähtevän koneen uusi lähtöaika on kello 22.

- Eilen vioittunut kone on jo korjattu. Se lentää Tukholmasta Helsinkiin puoli yhdeksän aikaan. Barcelonaan lentäville asiakkaille on tiedotettu asiasta.

Korvaavat koneet tiukassa jalkapallon takia

Myöhästymiset alkoivat, kun Finnmatkojen lomalentoja operoivan TUI Fly Nordicin lentokone ajoi lintuparveen laskeutuessaan Helsinki-Vantaan kentälle ja aiheutti koneeseen moottorivian. Kone on tällä hetkellä korjattavana Tukholmassa.

- Puolen päivän jälkeen selviää, pysyykö Barcelonaan kello 17.15 aiottu lento aikataulussaan. Uskomme, että lento myöhästyy ainoastaan tunnin, jos ollenkaan, Vermas sanoo.

Huomisen aamun Rodoksen-lennon ja huomisen ltapäivän lennon Kreetalle pitäisi kulkea jo aivan aikataulun mukaisesti.

Vermaksen mukaan korvaavia lentokoneita on ollut vaikea saada, sillä meneillään on kuumin lomasesonki. Myös jalkapallon MM-kisat ovat kuormittaneet lentokoneita.

- Hyvin paljon lentokoneita on ollut hoitamassa vain nopeita Englanti-Saksa-lentoja. Tilanne on poikkeuksellinen, Vermas kertoo.

Myöhästymiset ovat ärsyttäneet lomaansa odottavia

Vermaksen mukaan myöhästymiset ovat kahden päivän aikana koskettaneet noin 1200:aa matkustajaa. Osa asiakkaista on yöpynyt Vantaan lentokenttähotellissa. Myöhästymisistä on ilmoitettu asiakkaille puhelimitse.

Kreetalla Finnmatkojen työntekijät kiersivät hotelleissa kertomassa myöhästymisistä.

Myöhästymiset ovat harmittaneet lomalaisia, tosin lomakohteesta kotiin päin palaavat ovat suhtautuneet asiaan myötämielisemmin kuin Suomesta vasta lähdössä olevat matkustajat.

- Kreetalla olevan palvelupäällikkömme mukaan suurin osa ihmisistä on suhtautunut asiaan rauhallisesti, koska he ovat voineet jatkaa lomaansa. Suomesta lähdössä olevat ovat olleet huomattavasti enemmän näreissään. Ymmärrän sen täysin; reagoisin itsekin aivan samoin, Vermas sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.