Mainos

Finnlinesin rahtaama alus vie sotatarvikkeita Turkkiin

Suomalaisen varustamon Finnlinesin pitkäaikaisessa rahtauksessa oleva takaporttialus Antares pääsi eilen television uutiskuviin, kun se oli Turkissa purkamassa Yhdysvaltain armeijan tarvikkeita, joita armeija tarvitsee mahdollista Irakin sotaa varten.

- Finnlines on rahdannut Antareksen edelleen. Tiedämme, että se on rahdattu näihin kuljetuksiin. Emme ole ilmoittaneet mihin maahan. Se on näissä kuljetuksissa, mutta mehän emme itse sillä mitään kuljeta, sanoo Finnlinesin rahoitus- ja viestintäjohtaja Seija Turunen.

Turunen tähdentää, että Antares on ollut ulosrahdattuna jo muutaman viikon ja, että alus on ulosrahdattu lyhyeksi ajaksi, juuri Yhdysvaltain Irakin sotaa valmisteleviin kuljetuksiin.

- Tämähän on meiltä ihan normaalia liiketoimintaa. Finnlinesilta on ainoastaan yksi laiva näissä kuljetuksissa. Tällaista liiketoimintaa ovat monet muutkin varustamot tehneet kautta maailman. Ei tämä ole hirveän iso asia. Kyse ei ole Suomen lipun alla olevasta laivasta, Turunen tähdentää.

Finnlines on aikarahdannut Antareksen alun perin Norjasta pitkällä sopimuksella. Aikarahdattu alus seilaa omistajamaan lipun alla varustamon tunnuksin. Turkissa Antareksessa ovat suomalaisyrityksen, eli Finnlinesin tunnukset. Uutiskuvissa kiinnittyi huomio piipun isoon Finnlinesin F-tunnukseen.

Aluksen operatiivisesta toiminnasta vastaa lippuvaltio, koska se myöntää sille turvallisuusasiakirjat. Rahtaukseen liittyvät sopimukset ovat pelkästään kaupallisia, sanoo Merenkulkulaitoksen merenkuluntarkastaja Juhani Tammisto.

Finnlinesillä oli liikenteessä vuonna 2001 yli 80 alusta. Laivaston keski-ikä on noin 11-vuotta. Yhtiön suurimmat omistajat ovat Thominvest-konserni, Veikko Laine Oy, Stora Enso Oyj, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Sampo-konserni ja Pohjola Yhtymä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.