Mainos

Finnlines ei rekisteröi uusia aluksiaan Suomeen

Suomen suurin varustamo Finnlines ilmoitti tänään, ettei se rekisteröi Suomen lipun alle uusia aluksiaan, jotka tulevat liikenteeseen vuodenvaihteen tienoilla.

Kyse on kahdesta uudentyyppisestä suuresta roro-matkustaja-aluksesta, joihin mahtuu yhteensä 880 matkustajaa ja 5 kaistakilometriä rekkoja. Finnlinesin mukaan alukset oli tarkoitus rekisteröidä Suomeen, mutta varustamo muutti suunnitelmiaan, kun hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta tiistaina torjui liikenneministeriön Suomen kauppalaivastolle esittämät noin 170 miljoonan markan lisätuet.

Finnlines on tehnyt periaatepäätöksen siitä, ettei varustamon uusia aluksia jatkossakaan rekisteröidä Suomeen. Toimitusjohtaja Antti Lagerroos ei torstaina halunnut kommentoida, onko Finnlinesilla suunnitelmia siirtää myös entisiä, nyt Suomen rekisterissä olevia aluksiaan Suomen ulkopuolelle. Hän huomautti, että jos tällaisiin toimiin ryhdytään, kysymys on aina myös irtisanomisista, mikä vaatii neuvotteluja henkilöstön kanssa.

Myös muut varustamot ovat uhanneet siirtää Suomen lipun alla purjehtivia kauppalaivoja ulkomaisiin rekistereihin, ellei ala saa valtiolta toivomansa tukea. Lagerroos sanoi olevansa hallituksen päätökseen pettynyt varsinkin suomalaisten merimiesalan ammattilaisten puolesta. Jos Finnlinesin uudet alukset olisi rekisteröity Suomeen, ne olisivat työllistäneet yli sata suomalaista merenkulkijaa. -Uudet työpaikat olisivat varmasti olleet tervetulleita alalle, jonka työttömyysprosentti on noin kymmenen prosenttia, hän sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.