Mainos

Finnfund erilleen rahoituslaitoksista?

Valtion uuden erityisrahoituslaitoksen perustaminen on kohdannut vaikeuksia. Kehitysyhteistyötä hoitava Finnfund halutaan pitää erossa uudesta yhtiöstä.

Valtion uuteen erityisrahoituslaitokseen oli alun perin tarkoitus niputtaa kolme palasta: Kera, valtiotakuukeskus ja Finnfund. Kiveksi kengässä on nyt noussut näistä pienin, Finnfund. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti eilen, että Finnfundin asema vaatii jatkoselvittelyä.

Kinastelu käydään kauppa- ja teollisuusministeriön sekä ulkoministeriön kehitysyhteistyöosaston välillä. Ulkoministeriö ja Finnfund korostavat Finnfundin kehitysyhteistyöroolia. Se rahoittaa suomalaisten yritysten yhteisyrityksiä OECD:n ulkopuolisissa maissa, muun muassa Itä-Euroopassa. Vaikeuksia tuottaa myös se, että Finnfund toimii ulkomailla, valtiontakuukeskus ja Kera kotimaassa.

Kauppa- ja teollisuusministeriö kansliapäällikkö Matti Vuorian johdolla lähtee kuitenkin edelleen siitä, että Finnfund tulisi liittää uuteen rahoitusyhtiöön. Yhdeksi ratkaisuksi on nousemassa malli, jossa Finnfund jää uuden yhtiön tyttäreksi.

Uuden yhtiön syntyaikataulua kinastelu tuskin muuttaa. Kehitysyhteistyövarat ovat palapelissä pieni osa. Finnfundilla on sitoumuksia noin puoli miljardia, kun Valtion erityisrahoituksella niitä olisi yhteensä 30 miljardia markkaa. Yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa ensi kesänä.
(MTV3/Pekka Nykänen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.