Mainos

Finnfellow irtosi karilta

Ahvenanmaan saaristossa karille ajanut moottorilaiva Finnfellow saatiin irtoamaan pohjasta heti ensimmäisellä yrityksellä tänään puoliltapäivin. Laivaa kevennettiin ennen irrotusta siirtämällä 14 alakannella olleista 29 rekasta viereiseen proomuun. Alukselle jäi vielä 42 rekkaa.

Rahtilaiva Finnfellow karilla


Hinaajan vetämä proomu suuntasi sen jälkeen rekkoineen Naantaliin. Seuraavaksi sukeltajat ryhtyivät kuvaamaan vedenalaiskameralla rahtilaivan pohjan vaurioita. Vasta sukeltajien raportin perusteella tehdään päätös aluksen mahdollisesta hinaamisesta Naantaliin.

Laiva on saanut repeämiä pohjaansa, mutta koska aluksessa on kaksoispohja, hinaamiseen ei varustamon mukaan sisälly riskejä. Merenkulun tarkastaja Lars-Olof Lindström katseli hinaajan kannalla reaaliajassa tv-kuvaruudun kuvaa, jota sukeltajat välittivät videokamerallaan onnettomuuslaivan pohjavaurioista.

Tietonsa hän soitti edelleen toimistopäällikkö Esa Saarelle Saaristomeren merenkulun tarkastustoimistoon Turkuun. Lindströmin mukaan Saarella on vastuu johtopäätöksistä.

Lindströmin alustavan arvion mukaan Finnfellow selviytyisi hinauksessa Naantaliin, vaikka laivan keulapotkuriosastossa ja kolmessa painolastivesiosastossa onkin repeämiä. Painolastiosastoissa oli hänen mukaansa merivettä jo ennen kivilleajoa.

Ennen kuin Finnfellow voidaan ottaa telakalle korjattavaksi Turkuun, se hinattaneen Naantaliin tyhjentämään lastiaan, etupäässä kukkia ja hedelmiä.

Finnfellow ajoi karille Ahvenanmaan saaristossa Föglössä sunnuntain vastaisena yönä. Se oli matkalla Kapellskäristä Naantaliin. Aluksella oli lähes 60 kukka- ja hedelmälastissa olevaa rekkaa ja 81 ihmistä. Laivan 53 matkustajaa evakuoitiin jo sunnuntaina, mutta miehistö jäi edelleen alukselle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.