Mainos

Finnet vähentää väkeä kolmanneksella

Finnet pyrkii henkilöstövähennyksillä kääntämään liiketoimintansa kannattavaksi. Samalla yhtiö keskittää matkaviestinnän ja kiinteän verkon liiketoiminnan eri tytäryhtiöihin.

Maakunnallisten puhelinyhtiöiden omistama Finnet vähentää työntekijämääräänsä yli kolmanneksella. Konserni irtisanoo 84 työntekijää ja ulkoistaa noin 150 työpaikkaa.

Syyskuussa alkaneiden yhteistoimintaneuvottelujen aikana irtisanottavien määrä väheni ja ulkoistettavien kasvoi. Alun perin konserni pyrki vähentämään yhteensä 300 työpaikkaa 600:sta.

- Tilanne muuttui muun muassa siksi, että prosessin varrella on tullut kymmeniä irtisanoutumisia ja ulkoistettavien määrä nousi. Ulkoistamisjärjestelyt ovat nyt vireillä asiakaspalvelussa ja it-toiminnoissa, sanoo toimitusjohtaja Jan-Erik Frostdahl.

Finnet pyrkii väen vähentämisellä kääntämään liiketoimintansa kannattavaksi. Ulkoistamiset toteutetaan viimeistään vuoden alussa ja irtisanomiset ensi vuoden lopussa.

- Euroissa en tahdo vähennyksiä arvioida. Pidämme kiinni siitä, että tulosluvuissa tehostamisen pitäisi näkyä ensi vuoden lopussa koko konsernin osalta, Frostdahl korostaa.

Organisaatio virtaviivaistuu

Samalla konserni virtaviivaistaa organisaatiotaan keskittämällä matkaviestinnän ja kiinteän verkon liiketoiminnan eri tytäryhtiöihin. Matkaviestintoimintaa harjoittaa tytäryhtiö DNA Finland ja kiinteän verkon palveluita Finnet Carrier.

- Prosessin peruspilari on se, että organisaatiorakenteesta tulee mahdollisimman yksinkertainen, Frostdahl kuvailee.

Muutoksilla Finnet pyrkii vastaamaan etenkin matkapuhelinmarkkinoiden kovaan kilpailuun. Konsernin tulosta on painanut nimenomaan matkapuhelinoperaattori DNA, kun kilpailu puheluhinnoilla on kiristynyt.

- Mobiiliyksikölle luodaan mahdollisuudet toimia mobiilimarkkinoiden ehdoilla. Puhelujen hintaeroosio varmaan tasaantuu jonkin verran, mutta en usko, että liikehdintää toiseen suuntaan tulee tapahtumaan. Tälle perustalle organisaatiota on nyt muutettu, Frostdahl jatkaa.

DNA Finlandin toimitusjohtajana toimii Finnet Verkkojen entinen toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi. Vuoden alussa aloittavan Finnet Carrierin toimitusjohtaja valitaan joulukuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.