Mainos

Finncommin lentokoneessa siipivika

Laskeutumissiivekkeiden vika on toistunut kyseisen koneen lennolla lyhyen ajan sisällä kolmesti, viimeksi kuukausi sitten.

Kemiin matkalla ollut lentokone on joutunut laskeutumaan Oulun kentälle laskeutumissiivekkeisiin tulleen vian takia. Finncomm Airlinesin Embraer 145-mallin koneessa oli sanomalehti Kalevan mukaan 47 matkustajaa ja kolmen hengen miehistö.

Helsingistä lähtenyt kone oli jo aloittanut laskeutumisen Kemiin, kun matkustamoon tiedotettiin, että kone jatkaakin Ouluun. Kun nopeutta hidastavat laskeutumissiivekkeet eivät toimi kunnolla, laskeutuminen vaatii kovan nopeuden vuoksi pitkän kiitotien. Kone ohjattiin iltapäivällä Ouluun, koska Oulunsalossa kiitotie on pidempi kuin Kemissä.

-Kone olisi voinut laskeutua myös Kemin 2,5 kilometrin pituiselle kiitotielle. Kun valittavissa oli Oulun pidempi kiitotie, kapteeni päätti luonnollisesti valita tämän turvallisemman vaihtoehdon, kertoo yhtiön markkinointijohtaja Tuure Holkko.

Holkko korostaa, että kyseessä ei ollut hätälasku, vaan normaali laskeutuminen vikailmoituksen jälkeen. Samanlainen vika on toistunut kyseisen koneen lennolla lyhyen ajan sisällä kolmesti, viimeksi muutama viikko sitten.

Holkon mukaan konetta oli huollettu useaan otteeseen, mutta vian syytä ei ollut löydetty. Perjantaina testilaite oli kuitenkin antanut vikakoodin, jonka mukaan ongelmien takana olisivat siivekkeitä säätelevät moottorit. Sekä moottorit että tietokoneen keskusyksikkö vaihdettiin ennen lauantaista lentoa. Finncomm Airlines on ollut yhteydessä myös koneen valmistajaan, brasilialaiseen Embraeriin.

Viallinen suihkumoottorikone otetaan pois liikenteestä. Yhtiöllä on toinen samaa tyyppiä oleva kone, jossa ei ole ilmennyt vastaavaa ongelmaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.