Mainos

Finnairissa riittää vielä paljon ulkoistettavaa – säästöjä Euroopan-reiteille?

Lentoyhtiö Finnair ilmoitti taas uudesta rajusta säästöohjelmasta. Yhtiön osavuosikatsauksessa kerrotaan, että yhtiö tavoittelee 140 miljoonan säästöjä vuoteen 2104 mennessä. FIM-pankin osakeanalyytikko Jaakko Tyrväinen uskoo, että Finnairilla riittää vielä paljon säästettävää.

– Finnair tekee edelleen monia sellaisia toimintoja, mitä heidän ei itse tarvitsisi tehdä. Maailmalla monet itse varsinaiseen tuotteeseen liittyvät oheispalvelut on ulkoistettu, Tyrväinen pohtii.

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen kertoo osavuosikatsauksessa, että se pyrkii löytämään uudenlaisen toimintatavan Catering-liiketoiminnassa yhdessä teollisen yhteistyökumppanin kanssa. Myös huollon rakenteellisista muutoksista on ilmoitettu.

Säästöjä kohdistunee myös Euroopan-liikenteeseen.

– Meidän täytyy analysoida erilaisia rakenteellisia ratkaisuja myös lentoliikenteen osalta, erityisesti Euroopan liikenteessä, Vehviläinen sanoo tiedotteessa.

Finnairista tuskin halpalentoyhtiötä

Tyrväisen mukaan kannattamattomien Euroopan-reittien järjestäminen esimerkiksi yhdessä yhteistyökumppanin avulla on yksi vaihtoehto.

– Todennäköisesti monet muutkin lentoyhtiöt tulevat jatkuvasti tehostamaan toimintaansa. Säästöohjelmat ja kilpailu näkyvät varmasti myös alentuneina lippujen hintoina.

Tyrväinen ei usko, että Finnairin matkustusviihtyvyys heikkenee.

– Kyllähän Finnair painottaa, että he haluavat erottua laadukkaalla tuotteella.

Analyytikko: Aasian-strategia kannattaa

Tyrväisen mielestä Finnairin tulos oli Japanin luonnonkatastrofin huomioon ottaen tyydyttävä.

Finnair teki vuoden toisella neljänneksellä reilut 30 miljoonaa euroa tappiota.

Tyrväinen uskoo, että Finnair pärjää tulevaisuudessa Aasian-strategialla.

– Kyllä näyttää siltä, että Aasian-liikenteen kasvu on taattu myös tulevaisuudessa. Nyt kysymys on pikemminkin siitä, kuinka järjestetään mahdollisimman kustannuskilpailukykyisesti matkustajat Euroopasta Finnairin Aasian-lennoille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.