Finnairin yt-neuvottelut otettiin vastaan rauhallisesti

Finnairin ilmoitus uusista yt-neuvotteluista ei tullut henkilökunnalle yllätyksenä.

– Tieto otettiin täällä vastaan rauhallisesti. Tämä ei ollut meille yllätys, koska Finnairin konsernijohto ja henkilöstöjärjestöt ovat käsitelleet toimintaympäristöä ja kustannusrakennetta jo hyvin laajalti yhdessä, toteaa Finnairin ylempien toimihenkilöiden pääluottamusmies Markku Remes.

Henkilöstöjärjestöt tuntevat alalla vallitsevan kilpailutilanteen hyvin.

– Järjestöt ovat pystyneetkin hahmottamaan tilanteen ja miettivät nyt, millä tavalla Finnairista saadaan vahva yhtiö, mikä palvelee myös suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin. Toisin sanoen, nyt on käynnissä rakennemuutosjärjestelyt, joissa henkilöstöjärjestöjen kannattaa olla mukana, Remes painottaa.

Alan kilpailutilanne henkilöstön tiedossa

Finnairin yt-neuvotteluiden tavoitteena on vähentää 155 työpaikkaa.

– Yksilötasolla on vaikea varautua siihen, että oma työpaikka onkin lakkautettavien listalla. Jokainen joka Finnairilla työskentelee on saanut niin paljon informaatiota ympäröivästä kilpailutilanteesta, Finnairin toimintamahdollisuuksista ja sen strategian vahvuuksista ja haasteista. Siinä mielessä jokainen on voinut asennoitua siihen, että rakennemuutos merkitsee myös joltain osin henkilöstövaikutuksia, Remes sanoo.

Henkilöstöjärjestöt tulevat keskustelemaan ja ehdottamaan erilaisia menettelytapoja Finnairin kanssa.

– Lopputulos ei välttämättä ole lähellekään sitä 155 työpaikan menetystä neuvotteluiden jälkeen, Remes kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat