Mainos

Finnairin vuositulos reippaasti miinuksella

Lentoyhtiö Finnair kertoi tänään aloittavansa keskustelut yhteistyökumppaneiden kanssa yhteisyrityksen perustamiseksi Pohjoismaihin. Uuden yrityksen turvin yhtiö haluaa laajentaa reittiverkostoaan Pohjoismaissa ja perustaa uusia asemapaikkoja.

Mahdollisen yhteistyöyrityksen tarkoituksena on vauhdittaa Finnairin kasvustrategiaa.

Tänään julkistettujen suunnitelmien pyrkimyksenä on yhtiön mukaan katkaista Euroopan-liikenteen tappiokierre ja muodostaa kustannustehokas kumppanuusyhtiö liikenteeseen. Yhtiö myös tutkii mahdollisuutta siirtää tulevaan yhtiöön koko Finnairin kapearunkolaivasto tai osa siitä.

Finnairin tänään julkaistut tilinpäätöstiedot puolestaan kertovat, että yhtiön liikevaihto kasvoi odotusten mukaisesti 11,6 prosenttia edellisvuodesta. Myös säästöohjelma eteni yhtiön mukaan tavoitteiden mukaisesti.

Kuitenkin lentopetrolin hinta ja maailman talouden epävarmat näkymät vaikuttivat siihen, että Finnairin koko viime vuoden tulos ennen veroja oli 111,5 miljoonaa euroa tappiollinen, kun vuonna 2010 tappiota tehtiin 33 miljoonaa euroa.

Yhtiö arvio synkiksi myös alkuvuoden näkymiä. Finnairin arvion mukaan tammi-kesäkuun toiminnallinen tulos jää selvästi tappiolliseksi. Tulosta syö talouden jatkuva epävarmuus, kysynnän kausivaihtelu ja polttoaineen korkea hinta.

Kuluvan vuoden aikana Finnair aikoo panostaa yhteisyrityssuunnitelmien lisäksi toukokuussa avattavan Chongqingin-reittiin, jonka toivotaan Singaporen-reitin kanssa kaksinkertaistavan Aasian liikevaihdon vuoteen 2012 mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.