Mainos

Finnairin uusi hallitus koolle - tekniikan väki pelkää potkuja

Finnairin tekniikan työntekijät odottavat jännityksellä keskiviikkoa, jolloin lentoyhtiön uusi hallitus kokoontuu ensimmäistä kertaa tositoimiin.

Harri Sailaksen johtaman hallituksen pöydällä on MTV3:n tietojen mukaan tekniikan kilpailukykyselvitys, mikä johtaa todennäköisesti uusiin irtisanomisiin.

Uhattuna on tällä kertaa moottori- ja laitekorjaamo, jossa työskentelee noin 350 ihmistä. Työntekijät pelkäävät, että moottorikorjaamon työt siirtyvät ulkomaille.

- On näyttänyt jo pitempään siltä, että tekniikkaa ajetaan tahallaan alas, sanoo Finnairin teknisten pääluottamusmies Markku Kaukanen.

Ay-väki vetosi Finnairin omistajiin ja johtoon viime viikolla yhtiökokouksessa, mutta minkäänlaista vastakaikua työntekijöiden huolet eivät ole saaneet.

Kaukanen ihmettelee erityisesti, miksi yhtiö ei ole suostunut kertomaan tekniikkayhtiöiden tilinpäätöslukuja viime vuodelta.

- Syystä tai toisesta meitä halutaan pitää pimennossa siitä, miten Finnairin tekniikalla menee taloudellisesti, Kaukanen sanoo.

- Muutenkin saamme tietoa ainoastaan johtaja Ville Ihon blogikirjoituksen kautta. Tuntuu, että tekniikan väki on vain painolasti ja väki voi todella huonosti, hän lisää.

Finnair siirsi jo vuosi sitten lentokoneiden raskaan huollon ulkomaille. Tekniikkayhtiöt työllistävät Finnairilla enää noin 1150 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.