Mainos

Finnairin uudella toimitusjohtajalla haasteelliset ajat edessä

Finnairin uusi toimitusjohtaja Mika Vehviläinen saa käsiinsä yhtiön, joka elää historiansa pahinta kriisiä. Yli sadan miljoonan euron tappio vaatii lisää toiminnan tehostamista, ulkoistuksia - kenties liittoutumistakin.

Vehviläinen seuraa toimitusjohtajana Jukka Hienosta, joka riitaantui Finnairin ay-liikkeen kanssa ja ilmoitti erostaan viime kesänä.

Finnairin tuore toimitusjohtaja aikookin etsiä kustannussäästöjä.

- Meidän täytyy löytää sellaisia rakenteita joissa me pystymme ajamaan kustannustasoa tarvittavalle tasolle ja toisaalta löydämme sellaista joustoa jota tämä ala vaatii, Vehviläinen sanoo.

Joustot ja kustannusleikkaukset olivat myös edellisen toimitusjohtajan Jukka Hienosen tavoitteena. Neljä vuotta hän yritti, mutta vahva ay-väki vei voiton. Finnairin hallitus laskee nyt paljon Mika Vehviläisen varaan. Vehviläinen on hakenut kannuksensa parinkymmenen Nokia-vuoden aikana. Viime aikoina hän on saneerannut Nokian verkkoyhtiötä.

Finnairin hallituksen puheenjohtaja Christoffer Taxell näkee Vehviläisen sopivana henkilönä viemään uudistuksia läpi Finnairissa.

- Vehviläisellä on vankka kokemus muutoksista, muutosten läpiviemisestä - hänellä on vahva omakohtainen kansainvälinen kokemus ja lisäksi hän tulee toimeen ihmisten kanssa.

Finnairin jättävä toimitusjohtaja Hienonen on maalaillut julkisuudessa visioita, joista yhdessä Finnair luopuu ulkomaan toiminnoistaan. Taxell vakuuttaa, että tärkeistä Aasian reiteistä yhtiö pitää kiinni.

- Ei Mika Vehviläinen ole tullut tänne tekemään Finnairista pientä kansallista yhtiötä, joka palvelee suuria yhtiöitä jotka lentävät muualle maailmalla, Taxell muistuttaa.

Katso Markus Pirttijoen juttu

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.