Mainos

Finnairin uhattu kone laskeutui turvallisesti

Helsinki-Vantaan lentokentällä oli iltapäivällä valmiustila. Finnairin lentoa Oslosta Helsinkiin oli uhattu puhelimitse. Uhkaussoitossa sanottiin, että kello 14.15 Oslosta lähteneellä Finnairin lennolla AY656 voi tapahtua jotakin.

Uhkaussoitto tuli Gardemoenin lentokentän keskukseen koneen jo lähdettyä. Norjan poliisi tutkii teletunnistetietoja soittajan henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Lento pääsi laskeutumaan kuitenkin turvallisesti lentokentälle. Lentokone laskeutui kello 16.35 kauemmaksi muista lentokoneista, tällaisille uhkatilanteille varatulle alueelle Helsinki-Vantaan lentokentällä. Viranomaiset menivät heti laskeutumisen jälkeen lentokoneeseen sisälle, ja tilannetta selviteltiin lentokentällä. Matkustajat ja miehistönjäsenet siirtyivät koneesta terminaaliin. Koneesta ei löydetty mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

-Poliisi haastatteli matkustajia ja miehistön jäseniä, että siinä mielessä he eivät ihan normaaliin maahantuloproseduuriin päässeet, kertoo Finnairin tiedottaja Taneli Hassinen.

Lentokentälle ajoi yli 20 pelastusyksikköä

Lennolla oli 24 matkustajaa, kaksi ohjaajaa ja neljä muuta miehistön jäsentä. Finnairin lentokone on MD 82 -tyyppinen. Uhkauksen luonteesta ei heti tiedetty.

-Epämääräisiä uhkasoittoja on tullut joskus aiemminkin. Halusimme kuitenkin varmistaa tilanteen, koska uhkaaja osasi kertoa täsmällisen lennonnumeron. Ja siksi olimme kaiken varalta valmiudessa, kertoo Finnairin tiedotussihteeri Leena Kuparinen.

Vantaan ja Helsingin pelastuslaitoksien yksiköitä ja Finnairin lentoturvallisuushenkilökuntaa oli varmuuden vuoksi Helsinki-Vantaan lentokentällä konetta vastassa. Helsingistä ja Vantaalta lähti liikkeelle peräti 18 pelastusyksikköä ja viisi sairaankuljetusyksikköä.

-Päävastuu rikostutkinnasta on Norjan poliisilla, koska soitto tuli sinne. Koneesta ei täällä Suomessa löydetty mitään poikkeavaa, eivätkä haastattelemamme matkustajat tai miehistönjäsenet olleet havainneet lennon aikana mitään erityistä, kertoo vanhempi konstaapeli Jani Kinnunen liikkuvan poliisin lentoaseman yksiköstä. Liikkuva poliisi on jäänyt odottamaan lisätietoja Norjan poliisilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.