Mainos

Finnairin työehtokiistan neuvotteluista sovittu

Finnair ja Suomen lentoemäntien ja stuerttien yhdistys SLSY ovat sopineet, että työrauha säilyy neuvottelujen ajan.

Työrauha säilyy Finnairissa ainakin marraskuun alkuun asti. Finnair ja Suomen lentoemäntien ja stuerttien yhdistys SLSY ovat sopineet neuvotteluista, joissa sovitaan työkiistan ratkaisumalleista. Molemmat osapuolet sitoutuivat pitäytymään työtaistelutoimista neuvottelujen ajan. Pikaisesti aloitettavissa neuvotteluissa sovitaan myös työehtosopimukseen tulevista rakenteellisista uudistuksista sekä säästötavoitteista.

Elokuun lopussa päättyviä, yhteensä 180:tä lentoemännän ja stuertin työsuhdetta jatketaan lokakuun loppuun asti Finnairin nykyisillä työehdoilla.

SLSY:n puheenjohtaja Mauri Koskenniemi on tyytyväinen ratkaisuun. Työtaistelu-uhka vaikeuttaa aina tilannetta. Nyt saadaan työrauha ja päästään eteenpäin, totesi Koskenniemi.

Finnairin ja SLSY:n työkiista kärjistyi, kun Finnair ilmoitti palkkaavansa yli 600 uutta lentoemäntää ja stuerttia virolaisen osakkuusyhtiönsä Aero Airlinesin kautta, ellei SLSY suostu uusien työntekijöiden palkkaamiseen aiempaa huonommilla ehdoilla.

SLSY piti yhtiön suunnitelmaa työehtosopimuksen kiertämisenä ja ilmoitti, ettei se aio suostua työehtojen heikentämiseen. Järjestö uhkasi jo työtaistelutoimien mahdollisuudella, jos Finnair ryhtyisi palkkaamaan matkustamohenkilökuntaa Aeron kautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.