Mainos

Finnairin tulos laski

Finnair-konsernin tuloskehitys on ollut huhtikuussa alkaneen tilivuoden ensimmäisellä puoliskolla merkittävästi heikompi kuin edellisenä vuonna.

Lentokone laskeutuu

Jaksolla 1.4.-30.9.1999 Finnairin liikevaihto kasvoi 2,3 % ja oli 788,2 milj. euroa. Toimintakulut kasvoivat 9,5 %. Liikevoitto oli 29,5 milj. euroa ja voitto ennen veroja oli 30,2 milj. euroa.

Edellisen vuoden vastaavan katsauskauden liikevaihto oli 770,6 milj. euroa ja liikevaihdon kasvu 7,5% edellisestä vuodesta. Liikevoitto oli 72,5 milj. euroa ja voitto ennen veroja 76,6 milj. euroa.

Liikevoitto laski edellisestä vuodesta lentotoiminnassa 55,2 %, matkatoimistoalalla 12,3 %, valmismatkatoiminnassa 61,1 % ja muilla toimialoilla 9 %.

Lentotoiminnan selvästi heikompaan tuloskehitykseen ovat osaltaan vaikuttaneet lentoliikenteen kysynnän kasvun yleinen hidastuminen, yksikkötuottojen lasku eräillä liikennealueilla sekä kustannusten voimakas kasvu, mikä osittain johtuu Yhdysvaltojen dollarin vahvasta kurssista. Valuuttakurssien muutosten on arvioitu lisänneen katsauskauden toimintakuluja noin 6,7 milj. euroa.

Verovapaan myynnin lopettaminen EU:n alueella heikensi tulosta noin 3,4 milj. euroa heinäkuusta 1999 lähtien. Valmismatkatoiminnan tuloskehitykseen vaikuttivat Finnairin tiedotteen mukaan erityisesti Suomen lämmin ja kuiva kesä, mikä vähensi lomamatkailua kotimaan ulkopuolelle.

Samanaikaisesti ulkomaisten matkanjärjestäjien kilpailu Suomessa lisääntyi, mikä johti ajoittain valmismatkojen polkumyyntiin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.