Mainos

Finnairin toimitusjohtaja: Olen valtavan iloinen ja helpottunut

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on tyytyväinen, että pitkään etsitty sopu säästöratkaisuista lentoyhtiön ja matkustamohenkilökunnan välillä löytyi.

– Olen valtavan iloinen ja helpottunut, että saavutimme matkustamohenkilökunnan kanssa yhteisen neuvotteluratkaisun. Neuvottelutie on ollut pitkä ja monivaiheinen, mutta pääasia on se, että säästösopimus viimein syntyi, Vauramo kommentoi.

– Meillä oli tavoitteena 18 miljoonan säästöt, ja niihin säästöihin päästään tällä sopimuksella yhdessä jo aloitettujen ja sovittujen ulkoistamisien kanssa.

Vauramon mukaan sovun syntyminen kesti pitkään, koska kyse oli hyvin vaikeista asioista.

– Tämähän oli pitkä prosessi eli aloitettu jo vuonna 2011. Nämä ovat vaikeita asioita viedä päätökseen, kun puhutaan säästöistä, ihmisten työajasta, rahasta ja muutoksista. Vie aikansa ennen kuin niistä päästään sopimukseen. 

SLSY: Olemme tehneet nyt oman osuutemme

Myös Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY:n puheenjohtaja Thelma Åkers pitää nyt päättynyttä neuvotteluprosessia erittäin vaikeana.

– Tämä on ollut prosessina erittäin pitkä ja vaikea. Nyt olemme kuitenkin tehneet osuutemme ja odotamme, miten yhtiön johto tähän reagoi. Odotamme siis, että Finnair lähtee nyt nousuun, kun palkat ja työehdot on saatu sellaiselle tasolle, että nousu on mahdollinen, Åkers sanoi MTV Uutisille.

Sopimus muun muassa leikkaa lentoemäntien palkkoja noin seitsemällä prosentilla. Vastineeksi säästöistä Finnair tarjoaa matkustamohenkilökunnalle kahden vuoden irtisanomissuojan ja neljän vuoden ulkoistussuojan, joista etenkin jälkimmäistä SLSY pitää Åkersin mukaan ”erittäin merkittävänä saavutuksena”.

– Tästä jatkamme eteenpäin ja todella odotamme innokkaasti sitä, kuinka yhtiön tulos kääntyy paremmaksi. Ainakin oman osuutemme olemme tehneet, että Finnair lähtee nousuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.