Mainos

Finnairin toimitusjohtaja eroaa

Finnairin toimitusjohtaja Jukka Hienonen eroaa tehtävästään.

- Neljä vuotta Finnairin palveluksessa ovat sisältäneet sekä menestyksen jaksoja, että yhä synkkenevää kehitystä koko toimialalla, ja nyt tarvitaan selkeää kurssimuutosta, Hienonen kertoo.

Hienonen purki pettymystään ay-väkeen kovin sanoin. Hienonen ei pystynyt neljän vuoden johtajapestinsä aikana karsimaan Finnairin kuluja riittävästi, kun ammattiliitot harasivat vastaan.

- En voi ymmärtää, että työehtosopimus on raamatun paksuinen ja pitää ola melkein työoikeuden professori että voi tulkita sitä. En voi myöskään ymmärtää sitä, että meidän lentävän henkilökunnan hotellit valitsee joku koenukkumiskomitea. Aika vaikea kuvitella, että Nokiassa tai jossakin muussa normaalissa yrityksessä olisi joku sellainen poppoo, joka käy koenukkumassa hotellin patjat, Hienonen ryöpyttää.

Finnarin lentäijä edustava Liikennelentäjien liitto väistää Hienosen syytökset ja muistuttaa, että palkoista lentäjät ovat olleet valmiita tinkimään. Kiistassa ei kuitenkaan ole kysymys pelkästä rahasta vaan myös työehdoista ja siitä kuka Finnarin koneita lentää.

- Ulkopuolisen työvoiman käyttö on ollut se kiistakysymys koko neuvottelujen ajan. Siinä olisi vaadittu niin suuria myönnytyksiä, että me katsomme sen vaarantavan koko jäsenistön työllisyystilanteen pitkällä aikavälillä, sanoo Suomen Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Timo Willberg.

Hienosen ero surettaa

Finnairin hallitus pitää Hienosen eroamista yhtiön kannalta valitettavana.

- Päätös on täysin toimitusjohtaja Hienosen oma. Olen murheellinen hänen päätöksestään, sillä yhteistyö hänen ja yhtiön hallituksen välillä on aina ollut erinomaista, Finnairin hallituksen puheenjohtaja Christoffer Taxell sanoo.

Myös valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies pitää Hienosen eroamista valitettavana.

- Korostan, että se oli johtaja Hienosen oma henkilökohtainen ratkaisu ja kunnioitan sitä siltä osin. Totta on se, että yhtiö on varsin haastavassa tilanteessa.

Häkämies sanoo, että Hienonen on tehnyt hyvää työtä ja samoilla linjauksilla jatketaan eteenpäin. Hän toivoo, että yhtiön sisällä jatkettaisiin entistä paremmalla hengellä yhteisten keinojen hakemista.

Hienonen jatkaa toistaiseksi toimitusjohtajana, sillä sopimuksen mukainen irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Koska Hienonen on itse pyytänyt eroa, hänelle ei makseta erorahaa.

Finnair ilmoitti tänään myös tappiollisesta tuloksestaan toisella vuosineljänneksellä eli huhti-kesäkuussa. Uudet yt-neuvottelut alkavat elo-syyskuun aikana. Valtio on Finnairin enemmistöomistaja. Jos yhtiön tappioputki jatkuu pitkään lasku lankeaa veronmaksajille.

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 7.8.2009)

Katso Leea Ollikaisen juttu (Seitsemän uutiset 7.8.2009)

HIENONEN KERTOI ERONSA SYISTÄ HARVINAISEN AVOIMESTI

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.