Mainos

"Finnairin tiedotus tökki pahasti"

Finnairin lentäjälakon vuoksi Berliiniin jumiin jäänyt MTV3:n uutistoimittaja Helena Liikanen kertoo Finnairin tiedotuksen ontuneen viikonloppuna pahasti.

- Tein itsekin juttuja viime viikolla lakon uhkasta, mutta olin varma, ettei lakkoa tule. Lauantaina äitini laittoi ensimmäisen tekstiviestin, että "Vaikuuttaakos tämä lakko nyt teidän suunnitelmiin?", kertoo Helena Liikanen Berliinistä

Hän kertoo saaneensa sen jälkeen Finnairilta tekstiviestin, jossa kehotettiin ottamaan yhteyttä lipun myyjään ja menemään internetiin tarkistamaan lennon tilanne. Liikanen oli ostanut liput jo kesällä internetistä.

- Emme voineet soittaa lipun myyjälle, joten vaihtoehdoksi jäi ottaa suoraan yhteys Finnairiin. Menimme Finnairin sivuille, eikä siellä ollut tietoa miten toimia, ainoastaan tieto: "Teidän lentonne on peruttu". Olisin kaivannut tietoa siitä, että ostammeko itse uudet liput ja saamme myöhemmin korvaukset vai miten pitää toimia, mutta sitä tietoa ei ollut, Liikanen ihmettelee.

Finnairin puhelinpalvelustakaan ei ollut apua, sillä se oli lauantain ja sunnuntain tukossa.

- Puhelut katkesivat jatkuvasti ilmoitukseen "you are disconnected".

Lopulta Liikanen sai yhteyden tänä aamuna Finnairin toimistoon Berliinissä. Paluulento SAS-yhtiön koneella järjestyi nopeasti huomiselle aamupäivälle. Lennosta Liikasen ei tarvitse maksaa ylimääräistä.

- Toivon, että voimme jäädä samaan hotelliin. Jälkikäteen sitten selvitellään, että miten saamme korvauksen ylimääräisestä hotelliyöstä.

- Lakko haittaa sekä minun että poikaystäväni paluuta töihin huomenna. Meidän piti alun perin päästä kotiin jo tänään, mutta nyt saimme lennot huomiseksi aamupäivällä, joten töihin menemme myöhässä.

Myös puhelimella soittelusta tuli ylimääräisiä kuluja ja nettikahvilassa käymisestä. Eniten Liikasta haittaa kuitenkin tiedon hankkimiseen tuhrautunut aika.

- Lomapäivästä meni iso osa harakoille eilen, kun yritimme turhaan soittaa Finnairille ja tarkistaa netistä, miten toimia.

Kun paluulento on lopulta järjestynyt näppärästi, ei Liikanen jaksa turhia enää murehtia.

- Nyt täällä aurinko paistaa ja lähdemme shoppailemaan, ei tässä muu auta, hän nauraa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.