Finnairin sopimusta kiitelty puolin ja toisin

Finnair ja matkustamohenkilökunta sopuun 1:29

Lentoyhtiö Finnairin ja matkustamohenkilökunnan välistä säästösopimusta kiiteltiin yöllä sekä työntekijäpuolelta että Finnairilta.  

Ilmailualan Unionin puheenjohtajan Juhani Haapasaaren mukaan lentoemännät pääsivät sopimukseen, joka säilyttää työpaikkoja Suomessa.  

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY:n sopimussihteeri Anu Hietala totesi, että työntekijäpuoli antoi neuvotteluissa paljon. Samalla työntekijät saavuttivat vaikeassa tilanteessa tärkeän irtisanomis- ja ulkoistamissuojan. Irtisanomissuoja on kaksi ja ulkoistamissuoja neljä vuotta.  

Sekä Haapasaari että Hietala kommentoivat asiaa STT:lle yöllä tekstiviesteillä.  

Finnairin ja matkustamohenkilökunnan sopimus tuo yhtiölle 18 miljoonan euron pysyvät, vuosittaiset säästöt. Summaan sisältyy jo aiemmin sovittu kahden miljoonan euron säästö ulkoistuksista Hongkongin ja Singaporen reiteillä.  

SLSY:n valtuusto hyväksyi sovun myöhään maanantai-iltana. Yhdistys suostui ratkaisussa palkanalennuksiin ja työmäärän lisäämiseen. Nykyisten työntekijöiden palkat laskevat keskimäärin 7 prosenttia.  

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on tyytyväinen, että säästötavoite saavutettiin.  

– Sopimuksen myötä lähes kaikki henkilöstöryhmämme ovat päässeet sopuun säästöistä. Nyt varmistamme, että saamme yhtiön tuotot kuntoon.  

Lue myös:

    Uusimmat