Mainos

Finnairin sopimusta kiitelty puolin ja toisin

Lentoyhtiö Finnairin ja matkustamohenkilökunnan välistä säästösopimusta kiiteltiin yöllä sekä työntekijäpuolelta että Finnairilta.  

Ilmailualan Unionin puheenjohtajan Juhani Haapasaaren mukaan lentoemännät pääsivät sopimukseen, joka säilyttää työpaikkoja Suomessa.  

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY:n sopimussihteeri Anu Hietala totesi, että työntekijäpuoli antoi neuvotteluissa paljon. Samalla työntekijät saavuttivat vaikeassa tilanteessa tärkeän irtisanomis- ja ulkoistamissuojan. Irtisanomissuoja on kaksi ja ulkoistamissuoja neljä vuotta.  

Sekä Haapasaari että Hietala kommentoivat asiaa STT:lle yöllä tekstiviesteillä.  

Finnairin ja matkustamohenkilökunnan sopimus tuo yhtiölle 18 miljoonan euron pysyvät, vuosittaiset säästöt. Summaan sisältyy jo aiemmin sovittu kahden miljoonan euron säästö ulkoistuksista Hongkongin ja Singaporen reiteillä.  

SLSY:n valtuusto hyväksyi sovun myöhään maanantai-iltana. Yhdistys suostui ratkaisussa palkanalennuksiin ja työmäärän lisäämiseen. Nykyisten työntekijöiden palkat laskevat keskimäärin 7 prosenttia.  

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on tyytyväinen, että säästötavoite saavutettiin.  

– Sopimuksen myötä lähes kaikki henkilöstöryhmämme ovat päässeet sopuun säästöistä. Nyt varmistamme, että saamme yhtiön tuotot kuntoon.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.