Mainos

Finnairin New Yorkin-koneessa polttoainevuoto

Finnairin New Yorkiin aikoneessa MD-11-reittivuorokoneessa havaittiin polttoainevuoto lähtötarkastuksen yhteydessä tänään Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kone otettiin paljastuneen vuodon takia tarkemmin tutkittavaksi ja korjattavaksi. Peruuntuneen vuoron 325 matkustajaa majoitettiin hotelliin huomiseen vuoroon asti.

Kone oli lähtöportilla ja siihen meni vielä muutamia matkustajia sisään putkea pitkin, kun tarkastusta tekevät mekaanikot huomasivat, että laskutelineeseen valui polttoainetta. -Polttoainetta ei suihkunnut, mutta kyllä sitä selvästi tippui siivestä niin, että mekaanikot kiinnittivät siihen heti huomiota kiertäessään konetta ennen lähtöä, kertoi Finnairin vastaava liikennevalvoja Harri Kivilaakso. Siiven ja rungon reunasta laskutelinettä pitkin maahan päätyneen polttoaineen vuoto saatiin heti lakkaamaan sulkemalla hätäsulkuventtiilit.

MD-11:n molemmat siivet ovat polttoainesäiliöitä, ja niihin mahtuu yhteensä arviolta 50 000-60 000 kiloa polttoainetta. Säiliöt olivat täynnä, koska oli kyse pitkälle lennolle lähdöstä. -Vuoto ei voinut johtua ylitankkauksesta, arvioi Kivilaakso. Säiliöt oli tankattu noin puolisen tuntia ennen lähtöä. Vuoto ei ollut syntynyt Kivilaakson mukaan aiemmilla lennolla, koska se olisi huomattu aiemmissa välilaskutarkastuksissa.

Varsinaista räjähdysvaaraa vuodosta ei Kivilaakson mielestä olisi lennolle aiheutunut. Polttoaineen valumisesta pois olisi kuitenkin aiheuttanut muita ongelmia, koneen olisi esimerkiksi pitänyt laskeutua matkan varrella tankkaamaan uutta ajoainetta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.