Mainos

Finnairin matkustamohenkilökunnan kohtalon päivä huomenna

Lentoyhtiö Finnair etsii henkilöstönsä kanssa vielä huomiseen asti ratkaisua 45 miljoonan euron kulusäästöjen toteuttamiseksi.

Kesken säätöneuvottelujen - maaliskuun lopussa - yhtiö ilmoitti myös uusista yt-neuvotteluista. Finnair suunnittelee 540 matkustamopalveluihin kuuluvan työntekijän ulkoistamista sekä 140 henkilön vähentämistä hallinnosta ja tukitoiminnoista.

Yhtiö kuitenkin toivoo, että irtisanomiset voitaisiin pääosin välttää saavuttamalla säästöratkaisuja meneillään olevissa neuvotteluissa.

Yhtiön operatiivinen johtaja Ville Iho sanoi tiistaina STT:lle, että säästöneuvottelut ovat edistyneet, mutta liian hitaasti.

Neuvotteluja aiotaan hänen mukaansa jatkaa tiiviisti huomiseen määräaikaan asti. Iho vakuuttu, että sovun löytämiseen on aito pyrkimys.

Suomen Lentoemäntä- ja Stuettiyhdistys SLSY:n sopimussihteeri Anu Hietala ei halunnut kommentoida neuvottelujen etenemistä ennen huomista. Hän totesi puhelimessa tilanteen olevan hyvin tiukka.

Finnair ja SLSY sopivat reilut kaksi vuotta sitten, joulukuussa 2011, vapaaehtoisista säästöistä, joiden ansiosta Finnair sitoutui antamaan matkustamohenkilökunnalle irtisanomissuojan vuoden 2013 loppuun asti.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.