Mainos

Finnairin matkustajamäärät vähenivät viime kesästä

Finnairin matkustajamäärä jäi kesäkuussa yhä yli kymmenen prosenttia vuoden takaista pienemmäksi. Yhtiö kuljetti kuun aikana yhteensä 633 000 matkustajaa, joista reittiliikenteen matkustajia oli reilut 500 000 ja lomaliikenteessä 127 000.

Reittiliikenteen matkustajamäärä jäi 11 prosenttia ja lomalentojen runsaat 7 prosenttia viime vuotta pienemmäksi. Käyttöasteet kuitenkin kohenivat, koska lentojen tarjontaa on vähennetty.

Kesäkuun matkustajakäyttöaste oli 77,4 prosenttia eli jopa 1,1 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aiemmin. Kaikkein paras eli peräti 96,5 prosentin käyttöaste kirjattiin Pohjois-Amerikan liikenteessä, jossa myytyjen henkilökilometrien määrä jäi enää runsaan prosentin vuoden takaista pienemmäksi. Liikematkustajia New Yorkin koneissa oli peräti 45 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Finnairin Kaukoidän reittiliikenteessä bisnes-luokan matkustajien määrä on kasvanut vielä enemmän eli yli 53 prosenttia. Tämä selittyy tosin suurelta osin sillä, että Kaukoidän liikenteen kapasiteettia on lisätty yli kolmanneksella. Matkustajakäyttöaste Kaukoidän lennoilla oli hieman vaille 80 prosenttia.

Euroopan reittiliikenteessä bisnesmatkustus oli yhä varsin heikkoa, minkä vuoksi koko kansainvälisen reittiliikenteen liikematkustajien määrä jäi edelleen yli 11 prosenttia vuoden takaista pienemmäksi.

Kotimaan reittiliikenteessä matkustajia oli kesäkuussa 13,1 prosenttia viime vuotta vähemmän, mutta koska tarjontaa oli vähennetty vielä enemmän, käyttöaste parani puoli prosenttiyksikköä 56,7 prosenttiin.

Koko alkuvuoden eli tammi-kesäkuun aikana Finnair on kuljettanut hieman vajaat 3,6 miljoonaa matkustajaa. Määrä on 7,8 prosenttia viime vuotta pienempi.

(MTV3-STT)

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.