Mainos

Finnairin matkustajamäärä väheni puolella miljoonalla

Finnair kuljetti viime vuonna puoli miljoonaa matkustajaa vähemmän kuin edellisenä vuonna, yhtiö kertoi tänään. Rajuinta pudotus oli kotimaan liikenteessä, jonka osuus vähennyksestä oli puolet. Myös Euroopan reittiliikenteessä ja lomaliikenteessä matkustajamäärä supistui merkittävästi. Sen sijaan Aasian liikenteessä matkustajamäärä kasvoi yli 100 000:lla, mikä on peräti 38,3 prosenttia enemmän kuin vuonna 2001.

Aasian pitkien reittien ansiosta Finnairin maksetut henkilökilometrit lisääntyivät 0,1 prosentilla matkustajamäärän vähentymisestä huolimatta, ja matkustajapaikkojen keskimääräinen täyttöaste kasvoi 2,7 prosenttiyksiköllä 71,9 prosenttiin.

Aasian liikenteen osuus Finnairin reittiliikenteen tuotoista on nousemassa jo kotimaan liikenteen rinnalle. Viime vuonna Aasia toi tuotoista 17 prosenttia ja kotimaan liikenne 23 prosenttia. Kaikkiaan Finnair kuljetti viime vuonna 7036500 matkustajaa, mikä oli 6,6 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Euroopan reiteillä matkusti 2,8 miljoonaa, kotimaan reiteillä 2,4 miljoonaa, lomaliikenteessä 1,9 miljoonaa, Aasian reiteillä vajaat 400 000 ja ja New Yorkin reitillä noin 150 000 matkustajaa.

Lentoliikenne ajautui vuonna 2001 kurimukseen maailmantalouden hidastuttua ja syyskuun terrori-iskujen vähennettyä matkustamista. Erityisesti amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat tehneet raskaita tappioita, ja supistuksia on nähty Euroopassakin. Finnairinkin henkilökilometritarjonta supistui viime vuonna 3,7 prosentilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.