Mainos

Finnairin Malagan-lento keskeytyi moottorivian vuoksi

Finnairilta vakuutetaan, että matkustajat eivät olleet vaarassa. On kuitenkin erittäin harvinaista, että moottori sammuu kesken lennon.

Moottorivika keskeytti tänään Finnairin Malagan-lennon. Helsinkiin matkalla ollut kone joutui laskeutumaan Amsterdamiin, kun toinen kahdesta moottorista sammui yllättäen.

Finnairin lentoturvallisuusjohtajan Erkki Ahteen mukaan matkustajat eivät missään vaiheessa olleet vaarassa.

- Jokainen lentäjämme harjoittelee kahdesti vuodessa simulaattorissa yhdellä moottorilla lentämistä, joten tällainen tilanne on heille kaikille tuttu.

Airbus 320 -koneen moottori sammui öljysuodattimen tukkeutumisen vuoksi. Päivällä ei vielä ollut tiedossa, mikä tukkeutumisen aiheutti.

Ahteen mukaan on erittäin harvinaista, että moottori sammuu tai joudutaan sammuttamaan kesken lennon.

- Näin tapahtuu suunnilleen kerran seitsemässä tai kahdeksassa vuodessa, vaikka lentoja on melkein 300 päivässä, hän kertoi.

Finnair aloittaa tutkinnan selvittääkseen, miksi öljysuodatin tukkeutui. Asiaa alkavat ehkä tutkia myös viranomaiset, jos Onnettomuustutkintakeskus päättää sen olevan tarpeen.

Koneen oli alun perin tarkoitus saapua Helsinkiin vähän seitsemän jälkeen illalla. Kaikkien 117 matkustajan oli määrä päästä Helsinkiin tiistain aikana, mutta illalla arvioitiin, että osa heistä saapuisi Suomeen vasta vähän ennen puoltayötä.

Air Finlandin kone myöhästyi 13 tuntia

Air Finlandin Bulgarian-lennon lähtö viivästyi tänään pitkään. Aamun lento Bourgasiin joutui palaamaan takaisin Helsinki-Vantaalle teknisen vian vuoksi. Kone pääsi lähtemään vasta illalla matkaan.

Boeing 757 -koneen paineistuksen säätöjärjestelmässä havaittiin häiriö, ja kapteeni päätti palata lähtöasemalle. Kone kuljetti 211:tä matkustajaa.

Lentoasemalla paineistusjärjestelmän toinen ohjausyksikkö vaihdettiin, mutta uuden lentoonlähdön jälkeen vika uusiutui ja kone palasi toistamiseen.

Vikaa korjattiin jälleen, ja kone lähti lennolle iltakahdeksan aikaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.