Mainos

Finnairin lentoemäntien lakossa sovintoesitys

Finnairin matkustamohenkilökunnan työkiistaan on annettu sovintoesitys. Valtakunnansovittelija Esa Lonka antoi esityksensä yöllä hieman ennen kolmea. Hän pyysi osapuolten vastaukset tänään itsenäisyyspäivänä klo 14:ään mennessä.

Lentoemäntien ja stuerttien yhdistyksen valtuusto ottaa kantaa sovintoesitykseen aamupäivällä klo 11.

Neuvotteluja käytiin tiiviisti eilisestä puolesta päivästä alkaen eli liki 15 tuntia. Osapuolet ovat kiistelleet erityisesti Finnairin matkustamohenkilökunnan kaukolentojen jälkeisten vapaiden pituudesta.

Huomenna on luvassa uusia lakon tukitoimia, jos sopimusta ei sitä ennen synny. Ne saattavat hyydyttää Finnairin lentoliikenteen kokonaan. Finnairia rasittavat myös lakosta parin miljoonan euron päivävauhtia syntyvät tappiot.

Muiden kuljetusalan liittojen tukitoimet häiritsisivät paitsi lentoliikennettä, myös postin kulkua heti huomisaamusta lähtien. Myös kaukojunien lisävuorot voisivat jäädä ajamatta.

Ilmailualan unioni IAU aikoo lopettaa Finnairin lentojen tekniset palvelut huomenna iltapäivällä, ellei sopua sitä ennen synny. Lomalennot rajattaisiin kuitenkin ulkopuolelle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.