Mainos

Finnairin lentäjien sopimuskiista yhä ratkaisematta

Lentovuorojen peruutuksia alkuvuodesta aiheuttanut sopimuskiista Finnairin lentäjien työehdoista on yhä avoinna. Finnairin suihkukonelentäjiä edustava Suomen liikennelentäjäliitto hylkäsi tänään sovintoesityksen, joka olisi tuonut yhtiön potkurilentäjät saman työehtosopimuksen piiriin.

Piirisovittelija Esa Lonka sai liikennelentäjien hylkäävän vastauksen aamupäivällä. Muut osapuolet olisivat hyväksyneet ratkaisun. Lonka kertoo, että tilanteessa on nyt menossa osapuolten harkinta-aika. Jatkoneuvotteluista ei ole sovittu, eikä Lonka osaa arvioida aikataulua jatkossa.

Lonka sanoo, että lentoliikenteeseen voi tulla lähiaikoina häiriöitä. -Jos he aloittavat työtaistelun, se voi tapahtua hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, koska kyseessä on siirretty työtaistelu, Lonka totesi tänään.

Sopimuskiista koskee Finnairin entisten tytäryhtiöiden Finnaviationin ja Kar-Airin lentäjäyhdistyksiin kuuluvia vajaata 60 lentäjää, jotka lentävät potkurikoneilla pääasiassa sisämaan lentoja.

Yli 500 Finnairin lentäjää edustava liikennelentäjäyhdistys ei halunnut ottaa potkurilentäjiä oman sopimuksensa piiriin vastaavilla työehdoilla. Eilisen yleiskokouksessaan liikennelentäjät äänestivät liikennelentäjät äänestivät esitystä vastaan. Lonka jätti kiistassa sovintoesityksen jo reilut kaksi viikkoa sitten. Lentäjäyhdistykset veivät asian jäsenkäsittelyyn hyväksymissuosituksin. Vastausten lopullinen takaraja oli tänään kello 11.

Sovittelussa ovat olleet mukana edustajat kahdesta potkurilentäjäyhdistyksestä, liikennelentäjäliitosta, Finnairista sekä työnantajayhdistyksestä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.