Mainos

Finnairin lentäjien sopimus jäsenäänestykseen

Finnairin noin 800 lentäjää koskeva työehtosopimuskiista ratkeaa aikaisintaan tiistaina 27. toukokuuta. Liikennelentäjäliitto alistaa alkuviikosta jätetyn sovintoesityksen jäsenäänestykseen. Lentoliikenteeseen äänestys ja sen tuloksen odottelu eivät vaikuta.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen tavanneet osapuolet sopivat tänään, että mitään työtaistelu- tai painostustoimia ei harjoiteta ennen määräpäivää. Lentäjät lopettivat ylityökiellon jo tiistaina.

Sovintoesityksen sisällöstä ei ole annettu tarkempia tietoja. Salonius sanoi, että sovittelijan johdolla on käsitelty pääasiassa palkkakysymystä. Muita lentäjien uuteen työehtosopimukseen liittyviä asioita osapuolet ovat käsitelleet jo aikaisemmin.

Liikennelentäjäyhdistyksen puheenjohtajan Timo Willbergin mukaan jäsenäänestys järjestetään nettiäänestyksenä. Vastaukset viedään valtakunnansovittelijalle 27. toukokuuta klo 14.

Työnantajapuolta edustavan Palvelualojen toimialaliiton toimitusjohtaja Peter Forsström kertoo, että työnantajien päätös annetaan samaan aikaan kuin työntekijöidenkin.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja