Mainos

Finnairin lentäjät ylityökieltoon

Finnairin lentäjien työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet tuloksettomina. Lentäjät ilmoittivat aloittavansa ylityökiellon puoliltaöin. Finnairin mukaan neuvottelujen jatkamisesta ei ole sovittu eivätkä työnantajat aiokaan niitä jatkaa niin kauan kuin työtaistelutoimet ovat päällä.

Finnair ei usko ylityökiellon vaikuttavan lähipäivien liikenteeseen. Toukokuussa ylityökiellon vuoksi jouduttiin kuitenkin perumaan muutamia lentoja, ja pitkittyessään kielto voi vaikuttaa Finnairin mukaan lentoihin nytkin.

Finnair ja lentäjät ovat kiistelleet uusista työehdoista keväästä lähtien. Finnair ilmoitti tänään pörssitiedotteella lentäjien hylänneen työnantajien esityksen. Palvelualojen Toimialaliiton toimitusjohtajan Peter Forsströmin mukaan kiistassa on kyse siitä, että työnantajapuoli ei hyväksynyt lentäjien vaatimaa palkankorotusta ja korvausta, jota he haluavat toukokuun sopimuksettomasta ajasta.

- Lentoliikenteen taloudellinen tilanne on romahtanut ympäri maailmaa. Ei meillä on mitään mahdollisuutta maksaa heille ylisuurta korotusta yhden vuoden sopimuksesta, kun muut ovat tehneet normaalia hintatasoa olevan sopimuksen jo viime syksynä, sanoo Forsström.

Myös Finnairin henkilöstöjohtaja Anssi Komulainen vetoaa alan syöksykierteeseen.

- Polttoaine kallistuu huikeaa vauhtia, ja kysynnän lasku on ollut todella rajua. Tässä tilanteessa ei ole mitään jaettavaa millekään henkilöstöryhmälle, Komulainen sanoo.

STT ei tavoittanut illalla Lentäjäliiton edustajaa kommentoimaan neuvotteluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.