Mainos

Finnairin lentäjät oudoksuvat Hienosen kommentteja

Finnairin lentäjät hämmästelevät paikkansa jättävän toimitusjohtajan Jukka Hienosen puheita. Hienonen arvosteli tänään eroilmoituksensa yhteydessä työntekijöitä joustamattomuudesta.

Finnairilla on ollut pitkiä ja vaikeita neuvotteluja useiden henkilöstöryhmien, muun muassa lentäjien kanssa.

Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Timo Willberg huomauttaa, että lentoyhtiön vaikeudet eivät ratkea ainakaan toisia syyttelemällä.

-Tilanne on vaikea kaikilla lentoyhtiöillä, ja ratkaisuja pitää hakea vallitseviin ongelmiin. Ratkaisun pitäisi kuitenkin löytyä keskustelulla ja vuoropuhelulla eikä toisia syyttelemällä, Willberg kommentoi.

Lentäjien sopimusneuvotteluissa on ollut viime aikoina hiljaista. Willbergin mukaan tällä hetkellä ei ole selvää, milloin ne jatkuvat.

Willberg kertoo, että lentäjät ovat tarjonneet säästötoimena muun muassa määräaikaisia palkanalennuksia. Neuvotteluja on hankaloittanut hänen mukaansa etenkin kiista ulkopuolisesta työvoimasta.

-En tiedä, kehen tämä joustamattomuus kohdistuu. Emme tunnista itseämme tästä, sillä olemme yrittäneet hakea ratkaisuja ja keskustella asioista, hän sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.