Mainos

Finnairin lentäjälakon välttämisestä neuvotellaan tänään

Ponnistelut Finnairin lentäjien lakon välttämiseksi jatkuvat tänään. Kiistan osapuolet kokoontuvat neuvottelupöytään valtakunnansovittelijan johdolla. Mikäli sopua ei synny, lentäjät aloittavat lakon ensi maanantaina.

Parhaillaan lentäjät käyvät työtaistelua ylityökiellon voimin. Eilen Finnair joutui perumaan ylityökiellon vuoksi neljä ulkomaanlentoa ja yhden kotimaanlennon, ja tänään peruuntuvat vähintäänkin paluulennot samoista kohteista.

Jos lakko alkaa, se koskee Liikennelentäjäliiton mukaan sekä reitti- että lomalentoja. Finnair on kuitenkin ilmoittanut, että se yrittäisi lakosta huolimatta lentää mahdollisimman monia lentoja. Ohjaamossa istuisivat tällöin esimerkiksi lentäjätaustaiset esimiehet tai yhtiön ulkopuoliset lentäjät.

Liikennelentäjäliiton mukaan kiistassa on kyse ennen kaikkea ulkopuolisen työvoiman käytöstä eli siitä, lentävätkö Finnairin koneita muutkin kuin yhtiön omat työntekijät. Työnantajan julkisuudessa esittämiin kustannussäästöihin liitto ilmoitti suostuvansa jo viime viikolla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.