Mainos

Finnairin lentäjäkiistassa annettiin sovintoesitys

Finnairin lentäjien työkiistassa on annettu sovintoesitys. Valtakunnansovittelija Esa Lonka odottaa osapuolten vastauksia viimeistään lauantaina kello 15.

Jos sopua lentäjien työehdoista ei synny, lentäjät aloittavat lakon sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Lakko peruuntuu, jos molempien osapuolten päättävät elimet hyväksyvät esityksen.

Puoliltaöin varmistui, että lakkoa ei siirretä. Työministerillä olisi ollut mahdollisuus esittää työtaistelun siirtämistä enintään kahdella viikolla. Lykkäys tulee tehdä kolme päivää ennen lakon alkua.

Osapuolet olivat vaitonaisia sovintoesityksen sisällöstä.

Finnairia edustavan Palvelualojen toimialaliiton toimitusjohtaja Kaj Schmidt kertoo suosittelevansa omilleen esityksen hyväksymistä.

Suomen Liikennelentäjäliiton puheenjohtajan Kristian Rintalan mukaan sovintoesitys ottaa kantaa kiisteltyyn ulkoistamiskysymykseen, mutta sisältöä hän ei kuitenkaan halua enempää avata. Rintala kertoo, että lähentymistä tapahtui osapuolten välillä.

Kiista ulkopuolisen työvoiman käytöstä

Kiista koskee sitä, voivatko Finnairin omat lentäjät vaikuttaa ulkopuolisen työvoiman käyttöön.

Sen sijaan palkankorotukset eivät ole keskeinen kiistan aihe. Suomen Liikennelentäjäliitto on aiemmin ollut valmis viiden prosentin palkanalennuksiin sekä työnantajan esittämiin 20 miljoonan euron kustannussäästöihin.

Lakko lamauttaisi Finnairin liikenteen

Lakko pysäyttäisi Finnairin lentoliikenteen käytännössä kokonaan. Joitakin lentoja pyritään hoitamaan esimiesvoimin. Finnair pyrkisi myös järjestämään vaihtoehtoisia reittejä muiden yhtiöiden kautta.

Yhtiöllä on keskimäärin 250 lentoa päivässä. Matkustajia lennoilla on noin 25 000. Lentäjien ylityökielto peruuttaa jo nyt muutamia lentoja päivittäin.

Finnair lupaa tiedottaa tilanteesta heti, kun muutoksista tulee tietoa. Matkustajia palvellaan nopeimmin internetin kautta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.