Mainos

Finnairin lennolla syntyi tyttövauva

Finnairin lento Bangkokista Helsinkiin sai yllättävän käänteen tänään , kun yhden koneen matkustajan synnytys käynnistyi 11 kilometrin korkeudessa Kazakstanin yläpuolella.

Synnyttäjän onneksi lennolla oli sattumalta mukana yksi lääkäri sekä kaksi sairaanhoitajaa. Lisäksi matkustamohenkilökuntaa auttoi satelliittipuhelinyhteys lääkäripuhelinpalveluun.

Kone laskeutui Helsinkiin ajallaan 18.15, minkä jälkeen äiti ja vauva kiidätettiin jatkotutkimuksiin. Finnairin mukaan molemmat ovat todennäköisesti hyvässä kunnossa, sillä välilaskua esimerkiksi Moskovaan ei tarvittu. Finnair painottaa, että yleensä esimerkiksi sairaustapauksissa koneissa ei oteta riskejä vaan mieluummin tehdään välilasku.

- Tietenkin sitten kun äiti ja vauva tulivat Suomeen, niin ambulanssilla vietiin tarkastettavaksi sairaalaan, että kaikki on kohdallaan, Finnairin johtava ilmailulääkäri Olavi Hämäläinen sanoo MTV:n uutisille.

- Koko perheelle on luvattu meno-paluumatka Bangkokiin. Tämä on niin ainutlaatuinen ja todella iloinen tapahtuma. Tietysti tärkeintä vielä, että nyt on vielä kaikki hyvin. Tosi loistoasia, iloitsee Finnairin tiedottaja Manti Väätäinen-Pereira.

Synnytys korkeuksissa hyvin harvinaista

Tämänpäiväinen iloinen perhetapahtuma korkeuksissa on ensimmäinen Finnairin historiassa.

- Finnair haluaa onnitella sydämellisesti koko perhettä iloisen tapahtuman johdosta. Myös Finnairille tämä on ainutlaatuinen tapahtuma, sillä koskaan aikaisemmin Finnairin lennoilla ei ole synnytetty. Perhe saa meiltä lahjaksi meno-paluu-liput Bangkokiin, iloitsee Finnairin viestintäjohtaja Christer Haglund.

Yleensäkin lentokonesynnytykset ovat erittäin harvinaisia.

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto (IATA) on asettanut rajoitukset raskaana oleville naisille, joiden mukaan 28. raskausviikon jälkeen pitää esittää lääkärintodistus omasta kunnostaan.

Lentomatkustaminen sallitaan 36. raskausviikon loppuun asti. Finnairin lyhyillä kotimaan- ja Skandinavian-lennoilla saa matkustaa 38. raskausviikon loppuun asti edellyttäen, että raskaus on edennyt normaalisti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.