Mainos

Finnairin lakko jakamassa lentomarkkinat

Finnairin lentäjälakolla saattaa olla suuria vaikutuksia Suomen sisäisiin lentomarkkinoihin. Tähän asti Finnairilla on ollut kiistaton valta-asema Pohjois-Suomessa, mutta lakon myötä pienemmät kilpailijat hakevat jalansijaa markkinoista.

Finncomm Airlines aloitti eilen reittiliikenteen Helsingistä Ouluun ja Rovaniemelle. Yhtiön johto ennustaa suuria muutoksia, jos lakko pitkittyy.

- Jos lakko kestää pitkään, minä uskon, että sillä on aika kauaskantoisia seurauksia hyvin hyvin monelle osapuolelle, arvioi Finncomm Airlines Oy:n toimitusjohtaja Juhani Pakari Yle Uutisille.

Sekä Finncomm että SAS-konsernin Blue1 arvioivat parhaillaan, milloin ne käynnistävät lentoja myös esimerkiksi Ivaloon, Kuusamoon ja Joensuuhun.

- Me emme voi kuitenkaan kaikkea nykyistä lento-ohjelmaa laittaa sekaisin. Joudutaan hyvin tarkkaan miettimään lento lennolta, kuinka paljon meillä on matkustajia, onko tämä puhtaasti syöttöyhteys vai onko tämä paikallismatkustusta. Sillä periaatteella joudutaan tekemään päätöksiä, mihinkä konekapasiteettia käytetään, Pakari toteaa Ylelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.